SKANDAL U CRNOJ GORI: Krivokapić iznosi prljavi veš i prebacuje odgovornost - Radulović samovoljno odbio zahtev Ambasade Srbije!

Novosti online

21. 03. 2022. u 19:29

ODLUKU Ministarstva spoljnih poslova da odbije zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim izborima zakazanim za 3. april u Srbiji, Ministarstvo i resorni ministar Đorđe Radulović doneli su, a da informaciju i odluku nisu podelili sa premijerom i većinom ostalih ministara u Vladi Crne Gore, saopšteno je večeras iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

СКАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ: Кривокапић износи прљави веш и пребацује одговорност - Радуловић самовољно одбио захтев Амбасаде Србије!

Foto: Tanjug

- Sasvim nedvosmisleno poručujemo crnogorskoj javnosti da Vlada Zdravka Krivokapića, niti on kao njen premijer, nikada nisu odlučivali, niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u našoj državi - naglašavaju iz kabineta, a prenosi RTCG.

Ranije danas pojavile su se vesti da su Krivokapićeva vlada i Ministarstvo spoljnih poslova odbili zahtev Ambasade Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi na kojim bi državljani Srbije sa prebivalištem u Crnoj Gori mogli da glasaju na predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnih izborima, zakazanim za 3. april.

Tako će državljani Srbije, pretežno interno raseljena lica sa prostora Kosova i Metohije, moći da glasaju na predstojećim izborima u Srbiji isključivo u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici i Konzulata te države u Crnoj Gori.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je odgovor na najnovije provokacije vlade Crne Gore i lažne države Kosovo.

- Očekujte svašta, danas je vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila glasanje u Beranama i pojedinim mestima za naše izbore, Kurtijeva vlada je tražila da priznamo nezavisnost tzv. Kosova da bi organizovali glasanje. Sutra će i Crna Gora, ali i Aljbin Kurti dobiti odgovor, znate kakav će odgovor da dobiju. Odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će biti sa dalekosežnim posledicama - rekao je Vučić na predizbornom skupu u Kikindi.

BONUS VIDEO - BLOKADA UKRAJINSKIH VOJNIH BATALjONA: Ruski tenkovi se kreću ka Sumskoj oblasti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije