VLADA CRNE GORE ODBILA ZAHTEV AMBASADE SRBIJE: Nastavak antisrpskog delovanja Vlade Krivokapića i Abazovića doživljava svoj sunovrat

Novosti online

21. 03. 2022. u 14:39

DEMOKRATSKI Front izdao je saopštenje u kojem obaveštava javnost da su Vlada Zdravka Krivokapića i Ministarstvo spoljnih poslova odbili zahtev Ambasade Republike Srbije za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, u susret predstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima, zakazanim za 3. april u Srbiji.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ОДБИЛА ЗАХТЕВ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ: Наставак антисрпског деловања Владе Кривокапића и Абазовића доживљава свој суноврат

Saradnja Krivokapić i Abazović, Foto Vlada CG

- Na ovaj način Vlada Zdravka Krivokapića, i ministar Radulović, pokušavaju da sprovedu ciljanu opstrukciju kako bi državljani Republike Srbije, koji žive u ovim opštinama, bili onemogućeni da iskoriste svoje pravo glasa, zagarantovano Ustavom - kazali su iz DF-a.

A da bi skandal bio potpun, kažu iz DF-a, za vreme prethodnog režima Duška Markovića i Mila Đukanovića, bila je data saglasnost za otvaranje tih biračkih mesta u Budvi, Sutomoru i Beranama.

- Nastavak antisrpske politike i antisrpskog delovanja Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića doživljava svoj i politički i ljudski sunovrat. Ovo posebno ako se ima u vidu da je Dritan Abazović pre svega nekoliko dana zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića pšenicu i kukuruz, a treba li podsećati da su prve vakcine protiv kovida stigle upravo iz Srbije, uz saglasnost i dobru volju predsednika Srbije i Vlade Republike Srbije - navodi se u reagovanju.

Demokratski Front zato pita Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića: s kojim ljudskim i političkim obrazom mogu očekivati bilo šta više od Srbije, dok srpskim državljanima u Crnoj Gori uskraćuju njihovo izborno pravo, i na indirektan način se ponovo mešaju u unutrašnje stvari Srbije.

- Zato ih DF još jednom poziva, ne da preispitaju, već da promene ovu sramnu odluku, i daju saglasnost za otvaranje biračkih mesta u Budvi, Beranama i Sutomoru, kako bi svi državljani Republike Srbije u Crnoj Gori mogli iskoristiti svoje pravo glasa. U suprotnom, ovo će biti samo još jedna u nizu sramota Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, koji su se "proslavili" svojim antisrpskim odlukama u tolikoj meri da bi im pozavideli i Milo Đukanović i Duško Marković čak iz "najboljeg" perioda njihovog antisrpstva - zaključuje se u saopštenju.

(Borba)

BONUS VIDEO: MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE - U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a