UHAPŠENI AMERIKANCI U CRNOJ GORI: Pao trio koji se nalazio na listi begunaca FBI

S.Đ.

24. 02. 2022. u 13:45

DRŽAVLJANI Sjedinjenih Američkih Država 43-godišnji Ričard Ajvazjan, njegova tri godine mlađa supruga Marijeta Terabelijan i njegova snaha 42-godišnja Tamara Dađan uhapšeni su u dve odvojene akcije izvedene 22. i 23. februara na području Budve i Tivta.

УХАПШЕНИ АМЕРИКАНЦИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Пао трио који се налазио на листи бегунаца ФБИ

Foto: FBI

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovo hapšenje izvedeno je zahvaljujući kvalitetnoj i efikasnoj međunarodnoj saradnji sa FBI.

Trio koji se nalazio na listi traženih lica FBI, a za kojim je poternicu raspisao NCB Interpol Vašington, tražen je zbog zločinačkog udruživanja s ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevere, 11 pronevera, osam bankarskih prevara, krađe identiteta i zločinačkog udruživanje sa ciljem pranja novca.

- Veruje se da su od marta do oktobra 2020. godine planirali da prevare Upravu za mala preduzeća, američku vladinu agenciju i finansijske institucije, preko sredstava koja su bila namenjena za fizička lica i kompanije pogođene pandemijom kovida-19. Oni su koristeći lažne i ukradene identitete podnosili lažne prijave za kredit Upravi za mala preduzeća i finansijskim institucijama i tom prilikom su oštetili budžet Sjedinjenih Američkih Država, a sebi pribavili imovinsku korist od preko 16 miliona dolara - saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je prilikom hapšenja kod njih pronađeno više falsifikovanih pasoša sa drugim identitetima koje su koristili prilikom skrivanja.

- Oni će biti privedeni Sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost, a sledi dalja komunikacija pravosudnih organa Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore - dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: UBISTVO U RUŠNJU: Komšija usmrtio komšiju, nerešeni imovinski odnosi doveli do tragedije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Beki nepoželjan u Beogradu kao Albanac, a hapšen kao srpski nacionalista