DRŽAVLJANIN DANSKE OŠTETIO BUDŽET ZA VIŠE OD 600.000 EVRA: Krivična prijava protiv osumnjičenog direktora, pod sumnjom i poreska inspektorka

Srna

18. 02. 2022. u 16:42

Protiv preduzeća BPI Montenegro i njegovog izvršnog direktora, državljanina Danske, C.R.S.J. /38/, podnesena je krivična prijava podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu zbog pribavljena protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu od 617.730 evra.

ДРЖАВЉАНИН ДАНСКЕ ОШТЕТИО БУЏЕТ ЗА ВИШЕ ОД 600.000 ЕВРА: Кривична пријава против осумњиченог директора, под сумњом и пореска инспекторка

Arhiva

Oni su osumnjičeni da su lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica dali neistinite rezultate poslovanja, odnosno kretanja sredstava, sve u nameri izbjegavanja plaćanja obaveza prema državi, saopšteno je iz Uprave policije u Podgorici.

U okviru sprovedenih policijskih aktivnosti, osumnjičena je i poreska inspektorka M.R. /64/ da je, nevršenjem svoje službene dužnosti prilikom inspekcijskog nadzora kod preduzeća BPI Montenegro, tom društvu priznala određene rashode kao troškove bez odgovarajuće dokumentacije, suprotno Zakonu o porezu na dobit, u ukupnom iznosu od 617.730 evra.

Time je osumnjičenom privrednom i odgovornom licu omogućila umanjenje poreske osnovice za obračun poreza na dobit i u istom iznosu sticanje protivpravne imovinske koristi na štetu budžeta Crne Gore. 

BONUS VIDEO: 

Zbog dojave o bombi u toku evakuacija 1.000 radnika Luke Bar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri