DO PASOŠA PO STAROM: Odluka vlade o izmenama kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva biće poništena

V. K.

12. 02. 2022. u 07:39

NEDAVNA odluka vlade Zdravka Krivokapića o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, koja je doneta u toku sednice Skupštine Crne Gore na kojoj se raspravljalo o njenom nepoverenju, biće poništena, jer nije dobila saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova - saopštio je lider Građanskog pokreta Dritan Abazović.

ДО ПАСОША ПО СТАРОМ: Одлука владе о изменама критеријума за стицање црногорског држављанства биће поништена

Foto arhiva

On je apelovao na Vladu da u tehničkom mandatu ne donosi odluke koje mogu biti štetne i iritantne, uz obrazloženje da se "ne bi radilo kao što je Demokratska partija socijalista, da se pune institucije, troše budžetske rezerve".

Dok je trajala rasprava o poverenju kabinetu Krivokapića, doneta je odluka da je za sticanje državljanstva dovoljno pet godina privremenog i pet stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je do sada trebalo deset godina stalnog boravka.

Na osnovu izmene odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, u narednoj godini bi za crnogorsko državljanstvo moglo da se prijavi do pet hiljada građana, a u narednih pet godina i do 25.000 - smatra ekspert za statusna pitanja stranaca i migranata i nekadašnji funkcioner MUP-a Bojan Bugarin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina