NE DAMO ONO ŠTO SMO STEKLI NA IZBORIMA: Demokratski front poručio šta će se desiti ako se izneveri narodna volja i vrati stari režim

V. KADIĆ

11. 02. 2022. u 19:53

DEMOKRATSKI front je najavio da će blokirati celu Crnu Goru, od juga do severa, ako se izneveri izborna volja građana stečena na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, kada je u političku prošlost poslata Demokratska partija socijalista.

НЕ ДАМО ОНО ШТО СМО СТЕКЛИ НА ИЗБОРИМА: Демократски фронт поручио шта ће се десити ако се изневери народна воља и врати стари режим

Foto DF

- Blokiraćemo Crnu Goru ako se izneveri volja naroda. Nećemo dati ono što smo stekli na izborima pre godinu i po - poručio je Andrija Mandić, jedan od lidra DF koji je u petak obavio razgovore sa predsednikom Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem, navodeći da im je neprihvatljivo da bilo ko iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" ili tri pobedničke koalicije, potpisnice Sporazuma iz 2020. pravi dil sa DPS-om.

On je kazao da će, u slučaju dogovora sa DPS-om, DF krenuti u snažne proteste.

- To neće biti protesti kakvi se gledaju u Crnoj Gori i gde neko može da pomisli da se zloupotrebljavaju crkva, hramovi ili neka važna adresa koja nadrasta političku scenu. Poslaćemo takvu poruku da ćemo blokirati celu Crnu Goru - naveo je Mandić.

On je uveren da će predsednik SNP-a poruke koje su mu uputili preneti glavnom odboru i članstvu.

- Mi smo bili jedna lista, istorijati naših stranaka su slični. Borili smo se dugi niz godina protiv Mila Đukanovića, protiv DPS-a i danas kada je ta partija u opoziciji, barem mi, iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", nemamo pravo da im damo ruku i da ih ponovo vratimo na najvažnija mesta narodnog odlučivanja, da budu u izvršnoj vlasti ili da podržavaju vladu koja vodi unutrašnju i spoljašnju politiku Crne Gore - kazao je Mandić.

Na njegovu izjavu nadovezao se i Milan Knežević:

- Izaći ćemo na ulice, blokiraćemo državu, blokiraćemo ključne saobraćajnice, nećemo se skrivati iza raznih udruženja, niti iza nekih guma ili šerpi - saopštio je Knežević. - Učinićemo sve da dođe do poštovanja izborne volje. Nećemo zabranjivati narodu da dođe sa trobojkama. Pod tim trobojkama i ostalim zastavama kojima se diči Crna Gora bićemo deo pokreta.

Knežević je primetio i da Socijalistička narodna partija i posle 25 godina ponovo bira između, kako je rekao, "Mila i Momira".

Ponovio je da će DF tražiti održavanje prevremenih predsedničkih izbora i poručio da Milo Đukanović posle svega što je uradio Crnoj Gori ne može da ostane na predsedničkoj poziciji do aprila 2024. godine.

Nakon što su obavili konsultacije sa više parlamentarnih stranaka, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i izvršni direktor stranke Zoran Mikić obavili su razgovore i sa predstavnicima Demokratske partije socijalista - predsednikom Milom Đukanovićem, šefom poslaničkog kluba Danijelom Živkovićem i gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem.

Oni su im, kako saopštavaju, predočili prioritete "evropske vlade", koje su ovi saslušali. Nezvanično saznajemo da su se pregovarači dogovorili o logističkoj podršci DPS-a u manjinskoj vladi i mandataru Abazoviću, ali bez njihovog učešća u novoj izvršnoj vlasti.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je da ta stranka može da razgovara samo o formiranju tehničke vlade od strane parlamentarnih stranaka koje su, na izborima 30. avgusta 2020. pobedile diktatorski "mafijaški režim Đukanovića".

- Poverenje unutar parlamentarne većine je poremećeno političkim manevrima delova te vladajuće većine - ocenio je Medojević. - U međuvremenu su vlasnici "Vijesti" postigli dogovor sa svojim osnivačem Đukanovićem o formiranju nove većine. Očekujem da će vrlo brzo poslanici mafije i poslanici "Vijesti" dostaviti šefu mafije predlog da mandatar njihove vlade bude Abazović.

ISTI STAV

LIDER SNP-a Vladimir Joković je nakon sastanka sa liderima DF saopštio da je stav njegove partije nepromenjen i da je on i dalje za to da se napravi dogovor u okviru parlamentarne većine.

KOPRIVICA: MOST DO ĐUKANOVIĆA

POSLANIK Demokrata Momo Koprivica saopštio je da su međupartijski razgovori URA i DPS vođeni u državnoj instituciji, u zgradi Predsedništva.

- S jedne strane Milo Đukanović, Ivan Vuković i Danijel Živković, a sa druge strane Dritan Abazović i Zoran Mikić. Šta preostaje? Da dovrše zloupotrebu državnog resursa tako što će zaključiti koalicioni sporazum u vili "Gorica". Abazović je u petak potvrdio da računa na 30 poslanika DPS i da je zaključena koalicija s njima. Ko razgovara sa Abazovićem, razgovara sa DPS-om. On je most do DPS-a - izjavio je Koprivica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)