ŠTA JE POZADINA LAŽNE DOJAVE O EKSPLOZIJI? Nestala veća količina cigara iz Luke Bar, suspendovano pet carinika

S. Đokić- B.Dabić

08. 02. 2022. u 21:10

PITANjE koje se nametnulo u ponedeljak šta je pozadina lažne dojave o eksplozivu u luci Bar, dan kasnije ima moguće odgovore.

ШТА ЈЕ ПОЗАДИНА ЛАЖНЕ ДОЈАВЕ О ЕКСПЛОЗИЈИ? Нестала већа количина цигара из Луке Бар, суспендовано пет цариника

Foto: B.Dabić

Dojava se “poklopila” kada su nadležni trebali da započnu popis svih skladišta da bi se tačno i konačno znalo o kojoj to količini cigareta u Slobodnoj zoni Luke Bar se govori, odnosno koja je to vrednost akcizne robe koja u slobodnoj zoni Luke Bar egzistira.

Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina (UPC) Milena Petričević potvrdila je u utorak velika količina cigareta odvezena kamionom iz jednog skladišta u Slobodnoj zoni luke Bar. Zbog toga je, kaže, suspendovala pet carinika u čijoj smeni se to dešavalo.

Petričević je slučaj prijavila nadležnim organima nakon što je jedan od zaposlenih obavestio da je tokom obilaska terena primetio da je na jednom od skladišta oštećena carinska plomba.

Foto: B.Dabić

- Nakon uvida u snimak nadzornih kamera u luci Bar odnosno Port of Adriji ustanovljeno je da je u prethodnih 2-3 sedmice, znači u više navrata u određenim vremenskim intervalima, video nadzor registrovao određena transportna sredstva koja su evidentno ulazila i iznosila cigarete iz konkretnog skladišta - kazala je Petričević.

Ona dodaje da jučerašnja dojava o postavljenoj bombi, za koju se kasnije utvrdilo da je lažna, može da se dovede u kontekst sa svim aktivnostima koje ona kao starešina nadležnog oragana sprovodi, koje, kako kaže ne idu u prilog onima koji su zloupotrebljavali i zaobilazili zakon.

Petričević, koja je već u javnosti prepoznata kao osoba odlučna da se borbi protiv organizovanog krimianala poručuje da će nastaviti sa borbom. Njenim radom došlo se i do zaplene pola tone kokaina, nakon čega je dobila policijsko obezbeđenje. Ne skrivajući ono o čemu se do sada samo šuškalo Petričevuć zaključuje da je kriminal duboko ukorenjen i sa određenim carinskim predstavnicima iz Luke Bar.

TUŽILAŠTVO PROVERAVA KO JE IZVOZIO KAMIONE

Specijalno državno tužilaštvo potvrdio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, utvrđuje ko je prethodne tri nedelje kamionima iz slobodne zone Luke Bar, izvezao za sada neutvrđenu količinu cigareta.

Istražiteljima je poznato i kojoj firmi pripadaju kamioni kojima su se odvozile cigarete. Ipak taj podatak za sada je tajan.

- Mi imamo uvid u zvanični materijal ali te podake još uvek ne možemo da podelimo, naravno moramo ih objediniti konstatovati kao konačne i sigurno ćemo vam ih učiniti dostupnim za javnost, kazala je Petričević potvrđujući da je odmah suspendovala pet carisnkih službenika zbog “očigledno nesavestanog rada”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)