DF ĆE SE POJAVITI NA SUTRAŠNJEM PROTESTU: Mandić - "Nismo hteli da sa DPS-om obaramo Vladu"

Novosti onlajn

08. 02. 2022. u 21:02

POSLANICI DF-a pojaviće se na sutrašnjem protestu u Podgorici koji će organizovati Demokrate.

ДФ ЋЕ СЕ ПОЈАВИТИ НА СУТРАШЊЕМ ПРОТЕСТУ: Мандић - Нисмо хтели да са ДПС-ом обарамо Владу

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Podsetimo, nakon što je postalo jasno da će Aleksa Bečić glasovima koalicije “Crno na bijelo” i opozicije biti razrešen sa pozicije predsednika Skupštine Crne Gore, Demokrate su pozvale građane da se okupe sutra ispred hrama Hristovog Vaskrsenja kako bi branili narodnu volju od 30. avgusta 2020. godine.

U DF-u smatraju da je jučerašnja smena Alekse Bečića bila nepotrebna i da je njome Demokratama nanešena nepravda.

Na taj način DF pokazuje da će izborna volja građana predstavljati zvezdu vodilju ovog političkog saveza i u budućnosti, kao što je bio slučaj i do sada.

Mandić: Nismo hteli da obaramo Vladu sa DPS-om

On je istakao da će DF inicirati razgovore unutar dosadašnje parlamentarne većine, mada očekuje da to urade i drugi.

- Mislim da bi trebalo početi sa razgovorima što pre, kako bi se do kraja nedelje utvrdilo da li postoji mogućnost da se konstituiše ta parlamentarna većina ili da napravimo dogovor o vanrednim parlamentarnim izborima. I jedna i druga opcija imaju svoje prednosti - naveo je predsjednik NSD.

Lideri Demokratskog fronta, Foto Arhiva

Imalo smo, dodao je Mandić, mehanizam da oborimo Vladu, ali nismo hteli da to uradimo sa DPS-om.

- Krivokapić je na to računao. On je znao da, što se tiče DF-a, da mu Vlada može trajati do 2024. godine, jer DF neće da obara Vladu sa DPS-om. Ali, kada je prvi put Abazović shvatio i dobio informaciju od svojih sunarodnika, sa kojima je pregovarao Krivokapić da zamene Abazovića u Vladi, on nije ni časa časio, nego istog momenta oborio Vladu Krivokapića - kazao je Mandić.

"Znam ljude iz DF-a koji bi dobro radili posao u Vladi"

- Žao mi je što DF nije imao priliku da bude u izvršnoj vlasti, jer bi videli kakva bi to bila razlika, ali neko je to namerno sprečavao, pod različitim izgovorima. Biće mi žao i u ovoj novoj Vladi ako ne dobijemo tu priliku, s tim da odmah kažem za sebe lično, ne ni zbog kakvog Eskobara, niti bilo ko može to da mi to zabrani sa strane, da ne želim da učestvujem u toj budućoj Vladi, ali znam ljude iz DF-a koji to mogu i koji mogu mnogo da urade - istakao je Mandić.

Solidarisaćemo se sa protestom Demokrata

Mandić je kazao da će se predstavnici DF-a pojaviti na sutrašnjem protestu u Podgorici, koji organizuju Demokrate.

Foto V. K.

- Demokratska Crna Gora je zakazala protest za sutra. Zakazali su ga kao partijski protest, nisu se konsultovali sa nama, nisu razgovarali da to zajednički organizujemo. Mi ćemo, svakako, iskazati solidarnost, i naši poslanici će otići da iskažu solidarnost i tako ćemo pokazati da smo solidarni u jednoj nepravdi koja se nanosi jednoj političkoj organizaciji - istakao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a smatra da protesti treba da budu narodni.

- Da proteste organizuje Organizacioni odbor sastavljen od svih političkih stranaka, da oko zahteva protesta treba da se dogovorimo i da izađemo sa konkretnim ciljevima - istakao je Mandić.

Zaustaviti diskriminaciju Srba

On je kazao da je NSD i njen Politički savet, osim zahteva koji podrazumevaju traženje vanrednih izbora i tehničke Vladu koja bi pripremila te izbore, veoma intenzivno se bavi još temom – kako da se pronađe i da se zaustavi diskriminacija srpske nacionalne zajednice, kojoj pripada svaki treći građanin Crne Gore.

Foto Tanjug

- A videli smo i kada nosilac liste, ili prvi na listi naše koalicije, dođe u priliku da preuzme vlast, onda prvo što radi – ogradi se od naroda. Nije Krivokapić onog trenutka kada je pravio ekspertsku Vladu i zabranio na taj način ulazak DF-a u Vladu izdao samo te političare koji su bili na listi sa njim, nego i one građane koji su glasali za tu koaliciju - rekao je Mandić.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

U BARU POTPISAN MEMORANDUM: Finansijska podrška parovima za vantelesnu oplodnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)