KOALICIONI ARANŽMAN SA DPS NEPRIHVATLJIV Milan Knežević :"Nismo spremni na ucenjivanja i uslovljavanja"

Novosti onlajn

06. 02. 2022. u 13:58

ZA Demokratsku narodnu partiju (DNP) i Demokratski front (DF) nije prihvatljiv nikakav koalicioni aranžman, niti saradnja sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), poručio je predsednik DNP-a Milan Knežević, navodeći da očekuje da će ostali subjekti parlamentarne većine zauzeti identičan stav.

КОАЛИЦИОНИ АРАНЖМАН СА ДПС НЕПРИХВАТЉИВ Милан Кнежевић :Нисмо спремни на уцењивања и условљавања

Foto: EPA/Boris Pejović

On je ponovio svoj stav da za DNP i DF nije prihvatljiv nikakav koalicioni aranžman, niti saradnja s DPS-om i da očekuje da će i ostali subjekti parlamentarne većine zauzeti identičan stav, rekao je Knežević.

Knežević je za portal Adria kaže da parlamentarna većina mora početi razgovore koliko danas.

- I u ponedeljak moramo imati jasne stavove jer nas očekuju ozbiljne teme koje bi mogle da poremete eventualni dogovor, a tiče se smene Alekse Bečića, predsednika Skupštine. Ukoliko nam je stalo do realizacije izborne volje onda moramo pokazati mudrost i ozbiljnost i zajednički doći do dogovora - rekao je Knežević.

Foto: Printskrin

Prema njegovim riječima Demokratski front kao najveći, najjači i najozbiljniji subjekat ima i najveću odgovornost.

- Mi smo spremni na najveće žrtve ali nismo spremni na ucenjivanja i uslovljavanja. Previše slučajnosti ima u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, a odnosi se na međunarodne poruke koje idu u pravcu da Srbi ne mogu biti donosioci odluka niti nosioci izvršne vlasti - ističe on.

Ipak, očekuje da će se narod oduprijeti takvim pritiscima.

- Ako bude potrebno da i kroz vidove političkog organizovanja ispoštujemo demokratske standarde. Ono što je glas naroda to je i glas Boga. Komšija je dobro informisan. Mislim da nas tek čeka Filip, Dejan, Dalila… Možda se pojavi i neko četvrti - zaključio je Knežević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

DRITAN UOČI SEDNICE: Mora se što pre izaći iz krize

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti