ANĐELIĆ: Podizanje spomenika patrijarhu Varnavi i uređenje trga, projekat koji se neopravdano odlaže

M. D.

17. 01. 2022. u 14:18

DEMOKRATSKA Crna Gora na početku 2022. godine ukazuje na nerealnost u planiranju projekata čija je realizacija predviđena kapitalnim budžetom opštine Pljevlja za 2022. godinu.

АНЂЕЛИЋ: Подизање споменика патријарху Варнави и уређење трга, пројекат који се неоправдано одлаже

M.Drobnjak

- „Naduvavanje“ kapitalnog dela budžeta uz pogrešan izbor projekata i nepripremljenost za njihovu samu realizaciju, gotovo izvesno, kao i svih ovih godina dovešće do slabe realizacije kapitalnog dela budžeta. Kada se izvrši prosta analiza kapitalnih delova budžeta u periodu 2014 -2021. godina, izvodi se očigledan zaključak da je njihova realizacija daleko ispod planirane - kazao je Miroslav Anđelić iz Demokratske CG dodajući da aktuelna odlazeća vlast oličena u DPS-u, Bošnjačkoj stranci i SD-u, u pomenutom periodu nije uspela da realizuje više od polovine sredstava predviđenih kapitalnim delom budžeta, odnosno da ogroman broj „planiranih“ projekata nije doživio da ugleda „svetlost dana“. 

Iz Demokratske CG naglašavaju da ono što je karakterisalo realizaciju kapitalnih budžeta u pomenutom periodu jeste odsustvo ideja, nedostatak projektne dokumentacije, sporost u realizaciji projekata, pogrešno određivanje prioriteta, davanje praznih obećanja, nepostojanje bilo kakve odgovornosti za nerealizaciju ili pak lošu realizaciju projekata.

- Jedan od projekata koji je obećavan i koji se najavljivao svih ovih godina, a čija je realizacija izostala je i rekonstrukcija Trga patrijarha Varnave. O životu i delu patrijarha Varnave Rosića i o njegovom značaju za pljevaljski kraj suvišno je pričati.  Iskazivanje počasti jednoj tako velikoj istorijskoj ličnosti koja je izdanak pljevaljskog kraja je odavno trebalo da bude urađena. Sa druge strane, postoji potreba da se uredi najblaže rečeno zbunjujuća raskrsnica, olakša saobraćaj, uredi, oplemeni i ulepša ovaj lepi deo našeg grada.  Uklanjanjem nefunkcionalnih i ružnih privremenih objekata,  došlo bi do „otvaranja prostora“, te bi  podizanjem spomenika patrijarhu Varnavi i uređenjem prostora na Trgu grad dobio prepoznatljiv i uređen prostor i na dostojan način sačuvao uspomenu na istaknutu ličnost iz istorije pljevaljskog kraja - zaključile su Demokrate. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna