DRVOPRERAĐIVAČI NE ODUSTAJU: Okupljanje nezadovoljnih radnika u Pljevljima

M. D.

22. 12. 2021. u 07:39

NEKOLIKO desetina drvoprerađivača okupilo se u ponedeljak ispred zgrade Uprave za šume u Pljevljima gde su iskazali nezadovoljstvo zbog novih pravila za prodaju drveta iz državnih šuma. Vlasnici i zaposleni u drvoprerađivačkim preduzećima nezadovoljni su kriterijumima za dodelu šuma na korišćenje.

ДРВОПРЕРАЂИВАЧИ НЕ ОДУСТАЈУ: Окупљање незадовољних радника у Пљевљима

Foto M. Drobnjak

Ovo je nastavak protesta od prošle sedmice na kom su tražili da se prilikom prodaje drveta iz državnih šuma više boduju oprema i proizvodni kapaciteti, nego što je to sada slučaj. Pritom je zatraženo da se poništi javni poziv o prodaji drveta, raspisan 9. decembra.

Tvrde da je javni poziv nezakonit i da traženi uslovi nisu dobri za državu ni za drvoprerađivače. Iz Uprava za šume su saopštili da neće više menjati javni poziv. Oni su saopštili da su sve primedbe uvažene i izmenjene, te da neće dozvoliti da drvoprerađivači diktiraju uslove poziva i na taj način gazduju crnogorskim šumama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni