GLASOVE IZ PETNJICE "BROJAĆE" I DIK: Ni posle gotovo nedelju dana od izvora u tri opštine ne smiruju se strasti među političkim rivalima

M. SEKULOVIĆ

11. 12. 2021. u 06:34

NI gotovo nedelju dana nakon lokalnih izbora u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinji, ne stišavaju se strasti među političkim rivalima.

ГЛАСОВЕ ИЗ ПЕТЊИЦЕ БРОЈАЋЕ И ДИК: Ни после готово недељу дана од извора у три општине не смирују се страсти међу политичким ривалима

Koalicija "Za budućnost Mojkovca", Foto Privatna arhiva

Atmosfera je posebno uzavrela u Petnjici, gde je DPS proglasio pobedu, gde su pripadnici Centra bezbednosti Berane već sproveli određene predistražne radnje, pokušavajući da saznaju da li je bilo elemenata korupcije posle odluke Opštinske izborne komisije (OIK) da se ponove izbori na glasačkom mestu broj 3 Brod.

Po žalbi SNP i Stranke pravde i pomirenja OIK odlučuje da se glasanje ponovi na ovom glasačkom mestu, ali je tu odluku preinačio predsednik OIK Petnjica Adis Duraković, koji je naglasio da odluka o ponavljanju nije odluka većine!? Zbog toga je dao izjavu istražiteljima, koji su je prosledili nadležnom tužilaštvu!

- OIK je doneo ispravnu odluku. Izbori moraju biti ponovljeni. Predali smo prigovor DIK.

- Jasno je da OIK želi da spreči poraz DPS, jer, na ovom biračkom mestu nama nedostaje dvadesetak glasova za još jedan mandat, a kolegama iz SNP svega tri glasa. Na izbore u nedelju je izašlo oko 159 glasača, a na tom mestu treba da glasa više od 400 građana.

Panika je u redovima DPS, jer, ako mi i SNP uspemo da uzmemo po mandat, DPS gubi dva i prelazi u opoziciju - kaže Almir Muratović, nosilac liste SPP.

Glasačko mesto broj 3 Brod, Foto Radio Petnjica

Posle prebrojavanja glasova, zanimljivo je postalo na Cetinju, gde je DPS posle pada za dva mandata na sigurnom putu da pređe u opoziciju.

- Naš koncept će biti dominantan i to važi za sve sa kojima želimo u koaliciju. Ko je spreman da prihvati stručnu i depolitizovanu upravu, on je dobrodošao. Insistiraćemo na stabilnoj većini - kaže Nikola Đurašković iz SDP koja je "uzletela" za čak šest mandata i sa osam predvodiće najverovatnije novu vlast koja će biti formirana.

Nikola Šole Janković, nosilac liste GP URA, očekuje da im SDP ponudi saradnju, jer će dobiti podršku u svakom obliku, osim "ukoliko žele koaliciju sa DPS".

PODVIG U MOJKOVCU

Opozicija je napravila pravi podvig i u Mojkovcu i posle 16 godina pobedila Đukanovićev DPS. Međutim, posle najave da će predsednik opštine biti iz redova pobedničke liste "Za budućnost Mojkovca-DF-URA", iz URA su kazali da to nije gotova stvar, ali ni da tu mogućnost ne isključuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)