PRVOG DECEMBRA "DANI SRPSKOG SABORA": Proslava izmeštena posle zabrane lokalnih vlasti

M.D.

30. 11. 2021. u 20:30

U okviru manifestacije „Dani srpskog sabora“, u Pljevljima će se 1. decembra, u svećanoj sali hotela Pljevlja, sa početkom u 19 časova, obeležiti praznik srpskog naroda u Crnoj Gori – Dan ujedinjenja Srbije i Crne Gore, najavili su iz Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore, Srpskog informativno-kulturnog kluba "Sveti Sava" i Srpskog kulturnog centra "Patrijarh Varnava", koji su i organizatori ove manifestacije.

ПРВОГ ДЕЦЕМБРА ДАНИ СРПСКОГ САБОРА: Прослава измештена после забране локалних власти

M.Drobnjak

Svečanu besedu izgovoriće dr Novica Stanić. Dok će u umetničkom programu učestvovati: ansambl „Knjaz Miloš“ Udruženja „U ime živih“ iz Beograda, etnogrupa „Gorica“ iz Podgorice, i guslar Vaso Đondović. Kulturno-umetnički program vodiće Dragan Alorić, urednik Srpskog radija.

Ranije danas iz Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore saopštili da lokalna vlast u Pljevljima nije dozvolila srpskim organizacijama da u okviru manifestacije „Dani srpskog sabora“ u Domu kulture u Pljevljima obeleže praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“.

Treba kazati da se na popisu iz 2011. godine  57,07 odsto stanovništva grada pod Golubinjom izjasnilo kao Srbi dok se  67,52 odsto stanovnika Pljevalja izjasnilo da govori srpskim jezikom.                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)