OBEĆANJA SA SVIH STRANA: U Prestonici, Mojkovcu i Petnjici počela kampanja uoči izbora

V. K.

17. 11. 2021. u 06:34

NEMA tenzija na Cetinju, Mojkovcu i u Petnjici uoči predstojećih izbora 5. decembra. Pravo glasa na Cetinju ima 13.675 građana, Mojkovcu 6.765, a u Petnjici 6.241 stanovnik.

ОБЕЋАЊА СА СВИХ СТРАНА: У Престоници, Мојковцу и Петњици почела кампања уочи избора

Foto Arhiva Novosti

U Prestonici je u trci osam izbornih lista. Vlast podno Lovćena vrše Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate. Izostalo je učešće Demokratskog fronta.

Nosilac liste DPS je predsednik opštinskog odbora Miloš Ražnatović, SD - Nikola Đurašković, dok Staru gardu Liberalnog saveza predvodi Goran Vušurović, Demokrate Danilo Mrvaljević, Građanski pokret URA Slavko Šole Janković, grupu građana Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora - Dragan Hajduković, SNP - Zoran Martinović.

U Mojkovcu se prijavilo šest lista, a SD ide zajedno sa vladajućim DPS i Liberalnom partijom - predvodi ih Predrag Smolović. U ovom gradu SNP će nastupiti u koaliciji sa Demokratskim frontom i Radničkom partijom, a nosilac liste je odbornik DF Vesko Delić. URU predvodi Ilija Ašanin, a Demokratsku Crnu Goru Tatjana Simić. Na izborima u Mojkovcu ne učestvuje SDP.

Na izborima u Petnjici učestvuje sedam partija i to Bošnjačka stranka, Demokrate, vladajući DPS, SD, SDP, SNP i Stranka pravde i pomirenja. Na izborima u ovoj opštini neće učestvovati DF i URA. Demokrate predvodi Albin Ćeman, DPS - Erol Muratović, SD - Rifat Ramčilović, SDP - Midhad Ajdarpašić, dok SNP i Stranku pravde i pomirenja Almir Muratović.

Predizbornu kampanju DPS na Cetinju otvorio je Milo Đukanović, lider te partije, koji je izrazio uverenje u razgovorima sa čelnicima opštine i privrednicima da prestonici predstoje lepši dani pod rukovodstvom DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ