ISTORIČAR RAKOVIĆ: Sinod SPC ne veruje Krivokapiću

Novosti online

09. 11. 2021. u 17:34

ISTORIČAR dr Aleksandar Raković kazao je za RTV da Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve očigledno ne veruje dovoljno premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću jer se ne zna kakve se namere kriju iza poteza crnogorskog premijera.

ИСТОРИЧАР РАКОВИЋ: Синод СПЦ не верује Кривокапићу

Foto: Printskrin RTS TV

Naime, kaže Raković, pitanje je da li Zdravko Krivokapić želi da upotrebi potpisivanje Temeljnog ugovora za osnivanje stranke i promociju svog političkog koncepta, kako bi to pokazao kao podršku Srpske pravoslavne crkve njemu lično.

Raković je dodao kako očekuje da će Sinod SPC uputiti Krivokapiću primedbe i sugestije na čak tri nacrta Temeljnog ugovora koja je poslao prethodnih meseci i da će tražiti od njega da pojasni zbog čega je uneo korekcije i šta treba da znače te korekcije.

Prema Rakoviću, time će, umesto da se potpiše već usaglašena verzija Temeljnog ugovora, rasplet o ovom pitanju sačekati bar sredinu 2022. godine.

S tim u vezi, naglasio je Raković, i Mitropolija crnogorsko-primorska bi trebalo da se čuva toga da Krivokapić upotrebi ovu eparhiju Srpske pravoslavne crkve kao podršku u stranačkoj borbi.

Raković je rekao da je Miki Spajić u razgovoru sa srpskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama najavio osnivanje stranke, tako da Krivokapić i društvo samo čekaju pogodan momenat da to i učine.

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINJA - Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)