BRĐANIN SA RAIČEVIĆEM: Bezbednost novinara i nesmetan rad redakcija na listi prioriteta Uprave policije

V.K.

19. 10. 2021. u 18:36

Glavni urednik portala IN4S, Gojko Raičević, sastao se sa direktorom Uprave policije, Zoranom Brđaninom. Jedna od ključnih tema koje su razmatrane tokom pomenutog sastanka jeste priroda prethodnih odnosa UP-a i IN4S-a.

БРЂАНИН СА РАИЧЕВИЋЕМ: Безбедност новинара и несметан рад редакција на листи приоритета Управе полиције

Foto: IN4S

Brđanin je naglasio važnost uloge medija i dobrih odnosa Uprave policije i medijskih poslenika, sa posebnim akcentom na bezbednost novinara. Istakao je da će bezbednost novinara i nesmetani rad redakcija biti visoko na listi prioriteta ovog državnog organa.

- Policija će intenzivirati svoj rad kada je riječ o napadima na novinare, čemu će doprinijeti i formiranje posebne jedinice u UP, čiji će posao biti samo to - zaključio je Brđanin.

- Svaki iskorak koji napravite u odnosu na Vaše prethodnike, a u oblastima koje smo zajednički detektovali kao ključne, svakako će doprinijeti pravovremenom i istinitom informisanja naših građana, što u konačnom i jeste zadatak odgovornih medija i novinara. Iskoristiću priliku da podsjetim da se bivši direktor UP-a, Veselin Veljović, između ostalog bavio i fabrikovanjem lažnih optužbi protiv mene i IN4S-a, da sam u više navrata ometan u vršenju radnih zadataka i podvrgnut brutalnoj policijskoj torturi, a šikaniranje nije zaobišlo ni članove redakcije. Stoga ne mogu a da ne izrazim zadovoljstvo zbog ovog susreta, koji obećava jedan sasvim drugačiji, odmjereniji i pravičan pristup u odnosu prema medijima i građanima Crne Gore - istakao je urednik IN4S.

Do sastanka Brđanina i Raičevića došlo je nakon godišnjice hapšenja i napada pripadnika policije na urednika IN4S-a 2015. godine, nakon čega je završio u Urgentnom centru. Nakon ovoga uslijedilo je više privođenja, hapšenja i fizičkih napada na urednika IN4S-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili