MEDOJEVIĆ ZA UVOĐENJE VANREDNOG STANJA: Milo Đukanović postao teret Zapadu, istekao mu je rok trajanja

Novosti online

29. 09. 2021. u 17:22

LIDER Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je da su klanovi iz Crne Gore su formirani od strane vladajuće partije i režima Mila Đukanovića.

МЕДОЈЕВИЋ ЗА УВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА: Мило Ђукановић постао терет Западу, истекао му је рок трајања

Foto: TV Prva printskrin

- Oni su postali internacionalni 2005. godine, zaista su postali bezbednosni problem više svetskih zemalja. Režim Mila Đukanovića svoj međunardoni kredibilitet, ogromni novac koji je stekao, je imao zahvaljući podršci zapadnih obaveštanjih službi. Postavlja se pitanje kako su tako narasli. Uglavnom se tu radi o crnim operacijama koje iza sebe imaju globalne političke ciljeve. Ta globalna duboka država, koja je bila na vrhuncu 1999. godine, kada smo bombardovani, praktično se preklapala sa Stejt Departmentom i oficijelnom politkom SAD-a. Upravo je dozvoljeno da se tada i na Balkanu formira balkanska konfederacija organizovanog kriminala, tako sam je nazvao - rekao je Medojević.

Foto: TV Prva printskrin

On podseća da je Milo Đukanović bio favorit Zapada. 

- Sve mu je bilo dozvoljeno, sada se promenio odnos duboke države, nakon vladavine Donalda Trampa, više mu nije dozvoljeno. Zato je u poslednje dve godine u DPS narko kartelu, palo preko 20 tona kokaina. Prvi put je palo i 1.600 kilograma u luci Bar, koja je jedna od ključnih tačaka transporta narkotika koji su povezani sa Evropom. Milo je sada postao teret, istekao je rok trajanja, jedna nova politika se ovde traži - rekao je Nebojša Medojević

On tvrdi da je DPS krilo mafije i da posle dešavanja na Cetinju prelazi u ekstremističku organizaciju.

- Radi se o partiji koju treba zabraniti, sve funkcinere pohapsiti i onda će biti demontirani. Rekao sam premijeru da povuku saglasnost da (predsednik Crne Gore Milo) Đukanović predstavlja zemlju (u UN) - kazao je Nebojša Medojević za TV Prva.

Medojević je kazao da ništa nije urađeno povodom borbe sa kriminalom i smatra da prošli režim nije mogao da demontira DF, odnosno da su ih hapsili, ali nisu uspeli "da ih razbiju".

Medojević je istakao da je za uvođenje vanrednog stanja kako bi se sprovela istraga i razbile kriminalne strukture u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju