MOMIRU "NEDOSTAJE" 18 GODINA: Bivši predsednik Bulatović, preminuo 2019, još ne može da dobije ulicu u Podgorici

V. KADIĆ

27. 09. 2021. u 07:39

PREDLOG Andrije Mandića, lidera Nove srpske demokratije, i Emila Labudovića, direktora Srpske kuće - da jedna ulica u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore - ponese ime Momira Bulatovića, nekadašnjeg predsednika Predsedništva, predsednika Crne Gore i Vlade SRJ, nije prošao.

МОМИРУ НЕДОСТАЈЕ 18 ГОДИНА: Бивши председник Булатовић, преминуо 2019,  још не може да добије улицу у Подгорици

Foto Z. Knežević

Savet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova nije dao "zeleno svetlo" zbog neispunjavanja formalnih uslova. Jer, Bulatović je preminuo 2019, a da bi dobio spomen (obeležje) neophodno je da od smrti proteknu najmanje dve decenije! Međutim, postoji izuzetak i mogućnost da se za one predloge koji ne ispunjavaju zakonski rok Savet obrati Vladi Crne Gore, a za to je potreban konsenzus svih članova.

- U predlogu koji je dostavljen za imenovanje ulice nije dostavljen datum smrti Momira Bulatovića. Ipak, jasno je o kojoj ličnosti je reč - kaže Vladimir Vojinović, predsednik Saveta.

Član ovog tela Husein Ceno Tuzović kaže da je lično za to da se Momiru Bulatoviću da ulica, ali predlog zakonski ne ispunjava uslove...

- Upoznao sam ga u najtežem trenutku za onu našu državu, ali zbog kratkog vremenskog perioda od preranog odlaska, skeptičan sam i po pitanju obraćanja Vladi Crne Gore - ističe Tuzović.

Odbornik Demokratske Crne Gore Radojica Ivanović saopštio je da svi znaju ko je Momir Bulatović, te koliki je doprinos dao za politiku.

- Bez obzira na to gde je kasnije ko pripadao, svi su cenili Momira Bulatovića. Žao mi je što ovaj predlog ne može u ovom trenutku proći, jer bih glasao za njega - zaključio je Ivanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri