CRKVENI KRADLJIVCI UTEKLI PRED SUDOM: Poternica za parom iz Bitolja optuženim za pljačku hrama u Baru

B. DABIĆ

24. 09. 2021. u 07:13

SUDIJA Osnovnog suda u Baru, Tamara Spasojević raspisala je poternicu za dvoje državljana Severne Makedonije.

ЦРКВЕНИ КРАДЉИВЦИ УТЕКЛИ ПРЕД СУДОМ: Потерница за паром из Битоља оптуженим за пљачку храма у Бару

POHARA Crkva Svetog Jovana Vladimira u Baru, Foto

Na poternici su Toni Petkovski (40) i Viktorija Grčeski (38), oboje iz Bitolja, optuženi za krađu u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, koja se dogodila u maju.

- Krivično veće Osnovnog suda Bar zbog kršenja izrečene mere nadzora odredilo je pritvor optuženima za krivično delo teška krađa. Izdata je poternica za Petkovskim i Grečeski. Sud je doneo rešenje da im se sudi u odsustvu. Određeni su branioci po službenoj dužnosti iz reda advokata - kazala je postupajući sudija u ovom predmetu Tamara Spasojević.

Glavni pretres bio je zakazan za 9. avgust, međutim, Petkovski i Grčeski se nisu pojavili u sudnici. Na suđenje su uredno pozvani. Policija je sudiju obavestila da se nisu toga dana javili ni u Centar bezbednosti što su bili u obavezi.

Pljačka Sabornog hrama u Baru se dogodila u noći između 22. i 23. maja ove godine.

Petkovski je provalio vrata hrama odakle su on i njegova partnerka ukrali oko 15.000 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno-srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet. Nekoliko dana kasnije opljačkali su crkvu u Crmnici, a osumnjičeni su i za pljačke u drugim verskim objektima, ne samo u Crnoj Gori već i susednim državama.

Nekoliko dana pošto su opljačkali hram u Baru, policija je uhapsila osumnjičene.

Pripadnici Centra bezbednosti Bar su, kako se navodi u saopštenju, pretresom apartmana u kojem su bili smešteni pronašli ukradene stvari.

U maju je bila u toku obustava rada advokata u Crnoj Gori i zbog nemogućnosti da im se obezbedi branilac, pušteni su da se brane sa slobode. Inače, dvoje državljana Severne Makedonije su priznali da su obili i opljačkali hram, kao i još nekoliko crkava u okolini Bara.

ODUZETE PUTNE ISPRAVE

OSNOVNI sud u Baru doneo je rešenje da se ovom kriminalnom paru privremeno oduzmu putne isprave i da im se uvede obaveza javljanja policiji svakog ponedeljka u 10 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)