OVO SU IMENA MILOVE "LAKE PEŠADIJE": Na čelu jednog od "bataljona" je lično Anela Čekić

Novosti online

06. 09. 2021. u 18:28

SCENE varvarskog ponašanja Đukanovićevih „divljih hordi“, koje su se svojski potrudile da izazovu incidente i dovedu u pitanje svečani čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, obišle su region.

ОВО СУ ИМЕНА МИЛОВЕ ЛАКЕ ПЕШАДИЈЕ: На челу једног од батаљона је лично Анела Чекић

Foto: In4s

Kadrovsko jezgro, svakako, činili su Cetinjani, međutim, ne bismo smeli da zapostavimo i doprinos pobočnih „gerilskih bataljona“ ove neobične parapolitičke armije.

Čitaoci portala In4s dostavili su spisak „komita“ iz Gusinja i Plava, a koje predvodi, ni manje ni više, nego predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić.

Pored uvažene predsednice, u „bataljon“ su primljeni i  Adel Damjanović – predsednik mladih DPS Gusinje, Šerif Feratović – bivši direktor OŠ Gusinje, Amar Dervišević, Salih Čelić iz Nacionalnog parka Prokletije, Almir Pupović, Amar Pirović – sekretar OŠ Gusinje, ali i mnogi drugi.

Prema saznanjima medija, na jučerašnjim protestima na Cetinju, u ovom „bataljonu“ koji je dao izraziti doprinos sveopštem rasulu Đukanovićeve pešadije, nije bio nijedan pripadnik pravoslavne veroispovijesti.

Ko je Anela Čekić?

Anela Čekić je dospela u širu žižu javnosti kroz aferu "Dnevnik".

Riječ je o ličnim spisima predsednice Čekić, koji su nastali u susret parlamentarnim i lokalnim izborima od 16. oktobra 2016. godine. U ličnom "Dnevniku" ona je beležila sve svoje partijske aktivnosti.

Među aktivnostima nalazi se i nalog da zaposlene u Pošti treba da zove pravnik i šef OO DPS-a Rožaje Bećir Kalač, a ljude u Poreskoj upravi premijerov savetnik Miodrag Bobo Radunović, kako bi ih pritiskali da glasaju za tu stranku na izborima.

Prema zapisima u dnevniku Anele Čekić, potrebno je obaviti razgovor sa vlasnicima kladionica, marketa i poslastičarnica da pritiskaju radnike da glasaju za DPS.

Planirano je i da se porodicama osuđenika obeća da će oni biti oslobođeni, a da se preko načelnika CB Plav jednom glasaču DPS-a vrati pištolj.

Dnevnik otkriva i da u Gusinje treba da dođu ministri iz reda DPS-a kako bi obećavali novac za poljoprivredne projekte. Kako je predviđeno u dnevniku, u školi će biti realizovano strogo partijsko zapošljavanje, a sva imena koja se pominju u tim šemama nalaze se na stranicama dnevnika.

Kao jednu od mera Čekićeva u radnom dnevniku pominje i to da preko zaposlenih u Ambasadi Crne Gore na (tzv.) Kosovu treba pritiskati određene glasače, uz vršenje pritiska na vlasnike fabrika i marketa da preko Centra za socijalni rad i njegove direktorice pritiskaju glasače, obećavajući poslove gerontodomaćica.

Zanimljivo je da je u dnevniku Anele Čekić tretiran i Savez penzionera. Navodi se da to udruženje u Gusinju ima 250 članova. Cilj je da 90 odsto penzionera glasa za DPS, a to će se, kako se navodi u dnevniku, ostvariti ako se uspije završiti da 50 odsto njih na izborima glasa putem pisma.

Među dokumentima se nalazi i spisak studenata iz opštine Gusinje koji studiraju u Crnoj Gori. Na tom spisku se nalaze 43 studenta , a navedeni su gradovi u kome studiraju, kao i iznos od po 30 eura da dođu da glasaju za Demokratsku partiju socijalista. Ukupna suma iznosi 1.265 eura.

(In4s)

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINjA: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)