SRAMNE REČI POTPREDSEDNICE OPŠTINE BAR: Nakon emotivne poruke patrijarha Porfirija Tanja Spičanović obrukala grad - Oglasio se Leković

B.Dabić

06. 09. 2021. u 16:07

POSLEDNjI istupi u javnosti prvog Potpredsednika Opštine Bar Tanje Spičanović (DPS) nije nešto što priliči gradu koji je vekovima baštinio toleranciju, mir i uvažavanje svih građana, komšija i prijatelja, bilo oni verujući, ili ne.

СРАМНЕ РЕЧИ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ БАР: Након емотивне поруке патријарха Порфирија Тања Спичановић обрукала град - Огласио се Лековић

Foto: Tanjug/B.Dabić

- Reći vrhovnom poglavaru jedne verske zajednice “MRŠ”, u svojstvu potpredsednice Opštine i to grada sa početka mog obraćanja, u kojem žive sve vere i nacije, stotinama godina u miru i slozi, pri čemu ne vređa samo njega, već sve građane koji su sabrani pod njegovim imenom, nije dostojno funkciji potpredsednice Opštine Bar. Podsećamo i da je članom 370 KZ Crne Gore propisano je da ko javno podstiče na nasilje ili mržnju prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porekla, državne ili nacionalne pripadnosti, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina - navodi odbornik Momčilo Leković.

Foto: Printscreen

 

U ovom slučaju javna funkcija predstavlja dodatnu otežavajuću okolnost, navodi se u saopštenju Demokrata koje potpisuje odbornik u SO Bar Momčilo Leković dodajući "S obzirom da se radi ne o izuzetku već  praksi koju ova javna funkcionerka neguje i konstantno ponavlja, očekivano bi bilo reagovanje nadležnog državnog tužioca".

Foto: B.D.

 

- Ipak, sigurni smo da ovaj izolovani pojedinac neće uspeti da poljulja zajedništvo i slogu koju naš grad poseduje i da će možda i on(a) jednog dana shvatiti da mržnja prema bilo kome i bilo čemu, nikad nikom nije dobro donela - dodaje Leković.

BONUS VIDEO - POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO: Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)