MILO SE OBRATIO KOMITAMA NA CETINJU: Ponovo traži od Srpske pravoslavne crkve da promeni lokaciju ustoličenja mitropolita Joanikija

Tanjug

04. 09. 2021. u 21:11

PREDSEDNIK Crne Gore ponovio je na Cetinju, gde se večeras pridružio protestu protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, da ustoličenje ne treba da se obavi na Cetinju već na drugom mestu i poručio ''da se nada da će Srpska pravoslavna crkva na kraju uraditi ono što je razumno i logično''.

МИЛО СЕ ОБРАТИО КОМИТАМА НА ЦЕТИЊУ: Поново тражи од Српске православне цркве да промени локацију устоличења митрополита Јоаникија

Foto: Novosti

- Ta crkva (SPC) ima puno hramova širom Crne Gore, ukljčujući i onaj najveći u Podgorici. Tako da na drugom mestu mogu da obave taj posao, a ne mogu da to rade na silu, uz ugrožavanja prava i slobode građana prestonice - rekao je Đukanović, prenosi ''Pobijeda''.

Ocenio je da takav pristup SPC nije dobar i da može imati posledice.

- Čak i kada bi to nekom pošlo za rukom, on bi se ovde uvek morao osećati kao neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju. Ko je silovao na neki način Prijestonicu i njene građane. Zato mislim da je to progrešan pristup i zato mislim da će to ipak doći do svesti onih kojima smo poslali tolika upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno i logično - poručio je Đukanović.

Podgorilički list piše i da će đukanović prenoćiti na Cetinju, gde je za sutra ujutru planirano ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024