"KOMITA" ČANAK SA SINOM BRANA MIĆUNOVIĆA: Evo kako se lider Lige socijaldemokrata Vojvodine proveo na Cetinju

Novosti online

03. 09. 2021. u 22:36

NENAD Čanak, kako je on to ranije izjavio, je otišao danas na Cetinje da bi pružio podršku komitskim protestima protiv ustoličenja mitropolita Joanikija.

КОМИТА ЧАНАК СА СИНОМ БРАНА МИЋУНОВИЋА: Ево како се лидер Лиге социјалдемократа Војводине провео на Цетињу

Foto: Novosti

Kako "Novosti" saznaju, Čanak se na Cetinju družio sa sinom Brana Mićunovića, Đorđem Mićunovićem.

Foto: Novosti

Podsetimo, Čanak je ranije izjavio da na Cetinje ide isto kao što su nekada iz Vojvodine išli u Španski građanski rat da se bore protiv fašizma (i time otvoreno upoređujući Srpsku pravoslavnu crkvu sa fašistima).

- Važno je da budem tamo i da obezbedimo da ti protesti budu građanski. Ono što može da se desi je varnica za uvođenje vanrednog stanja u Crnoj Gori, da bi onda to bio izgovor da se napravi zaokret u deinstitucionalizaciju, da zamrzne odnose sa NATO, traži pomoć od Srbije. Ako bi se molio nekome ili nečemu, to bi bilo da slučajno ne padne kap krvi jer će ona upaliti balkansko bure baruta i to samo zbog besramne potrebe za vlašću pojedinaca - objasnio je ranije za Tanjug svoju ulogu na Cetinju predsednik LSV.

 
BONUS VIDEO: "KOMITSKE" PROVOKACIJE SE NASTAVLjAJU: Krše sva pravila Cetinjskog manastira, policija ne reaguje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

SVET GLEDA I NE VERUJE: Novak Đoković i Karlos Alkaraz izašli na večeru pred međusobni meč koji će pratiti cela planeta (FOTO/VIDEO)