USTOLIČENJE MITROPOLITA JOANIKIJA 5. SEPTEMBRA: Patrijarh Porfirije u Podgoricu stiže dan ranije, poslate pozivnice

V.K.

18. 08. 2021. u 07:48

NjEGOVA svetost patrijarh Porfirije ustoličiće novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

УСТОЛИЧЕЊЕ МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА 5. СЕПТЕМБРА: Патријарх Порфирије у Подгорицу стиже дан раније, послате позивнице

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

To piše u protokolu – pozivnici koja je upućena gostima, najvećim državnim funkcionerima, ministrima, čelnicima vladajućih političkih partija, diplomatskom koru i predstavnicima sudstva i tužilaštva.

Dolazak patrijarha Porfirija predviđen je dan ranije u Podgorici, gde će mu Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja biti organizovan  svečani doček. Doksologija i velika večernja služba biće održana u 18 časova.

Narednog dana, 5. septembra Sveta arhijerejska liturgija koju će služiti patrijarh srpski Porfirije biće održana u Cetinjskom manastiru, kada i  ustoličenje mitropolita Joanikija . Liturgija počinje u 9 sati u Cetinjskom manastiru.

Sabor Srpske pravoslavne crkve na zasedanju održanom 29. maja izabrao je Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Mitropolit Joanikije dolazi na čelo Mitropolije crnogorsko-primorske nakon što je to mesto ostalo upražnjeno posle usnuća mitropolita Amfilohija. 

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske se još uvek nisu zvanično oglasili povodom ovog događaja i postera koji putem društvenih mreža najavljuju radost na Cetinju i Crnoj Gori.

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!