PIROMANI PALE, VATROGASCI BRANE KUĆE: Požari besne i u okolini Cetinja (VIDEO)

M. S.

15. 08. 2021. u 23:46

Požari u Crnoj Gori besne na nekoliko lokacija. Najteže stanje je na području Nacionalnog parka Durmitor, odnosno u kanjonu Tare, a dramatično je i u okolini Cetinja.

ПИРОМАНИ ПАЛЕ, ВАТРОГАСЦИ БРАНЕ КУЋЕ: Пожари бесне и у околини Цетиња (ВИДЕО)

Foto JPNP

Kako je objavila RTV Cetinje u Kobiljem Dolu je izbio novi požar, za koji vatrogasci sumnjaju da je podmetnut, a vatrogasci Službe spašavanja i zaštite Prestonice Cetinje brane kuće u Ublima čevskim, kao i crkvu i objekte na Ulićima.

-Prijavićemo cetinjskoj policiji sumnju da je požar upravo podmetnut u Kobiljem Dolu, na lokaciji pored izvora, gde smo nedavno sve izgasili. Ovo nam je sada dodatan problem i komplikacija, jer trenutno branimo objekte na nekoliko lokacija.

U mestu Meoce smo jedva odbranili objekte. Nekolike kuće u Ublima čevskim još uvijek čuvamo, jer je i dalje rizično. Na Ulićima je takođe kritično, jer se vatra približava crkvi i kućama, pa ulažemo sve moguće napore da spasimo prvenstveno objekte. Danas nismo mogli da dobijemo pomoć od strane Vojske Crne Gore, jer njihovi avioni trenutno gase požare u Nacionalnom parku Durmitor, kaže načelnik Službe spašavanja Miloš Ćećanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)