HITNO UPOZORENJE ZA TURISTE U CRNOJ GORI: Opasnost za posetioce, obrušava se nagorelo drveće i kamenje u kanjonu Tare (FOTO)

M. D. - M. S.

15. 08. 2021. u 15:43

ZBOG širenja požara u kanjonu Tare, obrušavanja nagorelog drveća i kamenja, postoji opasnost za turiste koji splavare rekom.

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ТУРИСТЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Опасност за посетиоце, обрушава се нагорело дрвеће и камење у кањону Таре (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Durmitorska inicijativa

Ovo je saopšteno iz uprave JP Nacionalni parkovi Crne Gore, iz koje obaveštavaju organizatore raftinga da je situacija s požarom alarmantna i da na svoju odgovornost obavljaju delatnost. 

- Služba zaštite NP Durmitor preduzima sve što je u mogućnosti kako bi zaustavili širenje požara koji prelazi u ogromne razmere koji mogu da ugroze i ljudske živote - izjavio je Pero Popović, direktor NP Durmitor.

NPCG apeluju na sve korisnike prostora svih pet zaštićenih područja da se sa maksimalnom odgovornošću odnose prema ukupnim prirodnim, kulturnim i materijalnim vrižednostima i kako se ne bi došlo do ugrožavanja i ljudskih života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)