PUNO POSLA ZA SPASIOCE NA PRIMORJU: Talasi zarobili Letonce na ostrvu, još četiri osobe spašene u Čanju i Buljaricama

B.D.

06. 08. 2021. u 19:43

DANAS su dva državljana Letonije spašeni sa nepristupačne plaže iza ostrva Sveti Nikola kod Budve gde su ih talasi "zarobili" , a jedna mlađa osoba pronađena je u moru kod Čanja.

ПУНО ПОСЛА ЗА СПАСИОЦЕ НА ПРИМОРЈУ: Таласи заробили Летонце на острву, још четири особе спашене у Чању и Буљарицама

Foto: B.Dabić

Spašene tri osobe na kajacima kod Buljarice, a koje nisu mogle da se vrate zbog talasa.

Pune ruke posla ovih dana zbog loših vremenskih prilika spasiocima i operaterima na Pomorskom operativnom centru pričinjavale su napor, ali sve su srećom uspešno završene. 

Po ko zna koji put Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) upozorava turiste i građane Crne Gore, da vode računa prilikom izlaska na more sa čamcima ili plivanjem, jer može doći do neželjenih poslijedica.

- U proteklih dva dana Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, zajedno sa Inspekcijom sigurnosti pomorske plovidbe Bar i Kotor,  Sektorom granične policije – Regionalni centar ''Jug'' i plažnim spasiocima Crvenog Krsta Crne Gore, usled loših vremenskih uslova i velikih talasa na širem području Ulcinjske, Barske i Budvanske rivijere, te uvale Trašte, vršila preventivne aktivnosti u cilju upozoravanja kupača, pedalina i plovila da moraju izaći iz mora zbog svoje ugroženosti. 

Foto: B.Dabić

Danas u popodnevnim časovima su operateri na Pomorskom operativnom centru Svetozar Bukelić i Filip Perunović dobili nekoliko poziva za pomoć na moru, te su angažovana dva plovila SAR-1 sa posadom Jasmin Koković i Velid Matović koji su se uputili na poziv 112 OKC da se dva državljana Letonije sa pedalinom nalaze na nepristupačnoj plaži iza ostrva Sveti Nikola kod Budve, te zbog velikih talasa i zapadnog vetra su zarobljeni.

Državljani Letonije su uspešno spašeni i dovezeni do Marine Budva, a pri povratku za Bar čamac je uspio da spasi još tri osobe na kajacima kod Buljarice, a koje nisu mogle da se vrate zbog talasa.

Drugi čamac SAR-5 sa posadom Asović Stevan, Nikola Bošković i Marko Čejović se uputila na poziv SGP Bar, da se na istočnom delu mlađa osoba izgubila sa sumnjom davljenja u moru. Srećom osoba je pronađena živa i zdrava, a posada je nastavila da do Čanja upozorava da priđu bliže obali, naveli su iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)