BEZBEDNIJI PUTEVI NA LUŠTICI: Završeni radovi, asfaltiranje i proširenje saobraćajnica kod Herceg Novog

V: V.

03. 08. 2021. u 21:23

NA hercegnovskom delu poluostrva Luštica završena je sanacija puteva i izgradnja proširenja na više lokacija.

БЕЗБЕДНИЈИ ПУТЕВИ НА ЛУШТИЦИ: Завршени радови, асфалтирање и проширење саобраћајница код Херцег Новог

Foto: V. V.

Uz radove obavljene tokom prethodne dve godine  saobraćaj se sada odvija redovno, uz značajno bolje uslove, između pstalog I bezbedniju mogućnost mimoilaženja  učesnika u saobraćaju.

Predsednica Mesne zajednice Luštica, Ana Zambelić Pištalo, objašnjava da su proširenja urađena od sela Begovići prema skretanju ka uvali Veslo, na putu koji vodi ka uvalama Mirište i Žanjice, a sanirani su i delovi puta koji nisu bili u najboljem stanju. Krajem 2019. godine uloženo je više od 80 hiljada evra za asfaltiranje deonice od granice hercegnovskog dela poluostrva ka selima Mardari i Begovići, kao i delova puteva prema uvali Mirište i delu puta ka zaseoku Zabrđe.

- Vrednost upravo izvedenih radova na izgradnji proširenja i sanaciji puteva iznosi nešto više od 55 hiljada evra, a pored Opštine Herceg Novi i Mesne zajednice, veliku finansijsku podršku su pružili investitori koji realizuju projekte na novskom delu poluostrva, kao i vlasnici ugostiteljiskih objekata. Nadamo se će u narednom periodu saradnja biti nastavljena i nadograđena - kazala je Zambelić Pištalo.

Ona je dodala da je u razgovoru sa izvršnim direktorom OHM Mamula, Predragom Nenezićem, ukazano na mogućnost saradnje i u oblasti kulture, a po završetku rekonstrukcije i izgradnje hotela na ostrvu Lastavica.

-Uzevši u obzir da Opština Herceg Novi i Luštica bej podržavaju Operosa festival, verujem da će slična podrška i saradnja biti uspostavljena i kad su drugi projekti u kulturi u pitanju, poručila je Zambelić Pištalo.

Ona je istakla i kvalitetnu saradnju sa Opštinom Tivat, koja je u prethodnom periodu uložila sredstva za asfaltiranje puta od Oblatna prema granici sa hercegnovskim delom Luštice, kao i sa tivatskim  preduzećem„Komunalno" čiji su radnici košenjem zelenila uz ovu deonicu  poboljšali infrastrukturno stanje i uslove za vožnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega