ŠIRI PUT, SIGURNIJA VOŽNJA: Hercegnovski deo poluostrva Luštica dobio sanirane kolovoze na više pravaca

V. V.

04. 08. 2021. u 06:34

NA hercegnovskom delu poluostrva Luštica završena je sanacija puteva i izgradnja proširenja na više lokacija, a uz radove obavljene tokom prethodne dve godine saobraćaj se sada odvija redovno, uz znatno bolje uslove, između ostalog i bezbedniju mogućnost mimoilaženja učesnika u saobraćaju.

ШИРИ ПУТ, СИГУРНИЈА ВОЖЊА: Херцегновски део полуострва Луштица добио саниране коловозе на више праваца

Foto V. Vujnović

Predsednica Mesne zajednice Luštica Ana Zambelić Pištalo objašnjava da su proširenja urađena od sela Begovići prema skretanju ka uvali Veslo, na putu koji vodi ka uvalama Mirište i Žanjice, a sanirani su i delovi puta koji nisu bili u najboljem stanju. Krajem 2019. godine uloženo je više od 80.000 evra za asfaltiranje deonice od granice hercegnovskog dela poluostrva ka selima Mardari i Begovići, kao i delova puteva prema uvali Mirište i delu puta ka zaseoku Zabrđe.

- Vrednost upravo izvedenih radova na izgradnji proširenja i sanaciji puteva iznosi nešto preko 55.000 evra, a pored Opštine Herceg Novi i mesne zajednice, veliku finansijsku podršku su pružili investitori koji realizuju projekte na novskom delu poluostrva. Nadamo se će u narednom periodu saradnja biti nastavljena i nadograđena - kazala je Ana Zambelić Pištalo.

Ona je istakla i kvalitetnu saradnju sa Opštinom Tivat, koja je u prethodnom periodu uložila sredstva za asfaltiranje puta od Oblatna prema granici sa hercegnovskim delom Luštice, kao i sa tivatskim preduzećem "Komunalno" čiji su radnici košenjem zelenila uz ovu deonicu poboljšali infrastrukturno stanje i uslove za vožnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)