ZA TURISTE BESPLATNO LEČENJE OD KORONE: U Opštoj bolnici u Baru lečeno 35 stranih državljana, lečenje koštalo 57.000 evra

B.Dabić

03. 08. 2021. u 10:57

BOLNIČKO lečenje za turiste obolele od KOVID-19 tokom boravka u Crnoj Gori je besplatno. Pored građana Crne Gore, u Opštoj bolnici Bar hospitalizuju se i leče turisti oboleli od virusa korona.

ЗА ТУРИСТЕ БЕСПЛАТНО ЛЕЧЕЊЕ ОД КОРОНЕ: У Општој болници у Бару лечено 35 страних држављана, лечење коштало 57.000 евра

Foto: B. Dabić

- Od početka godine do 1. avgusta u Opštoj bolnici Bar na kovid odeljenju lečeno je 35 pacijenata - turista u Crnoj  Gori. NJihovo lečenje do sada je koštalo 57.000 evra. Prosečno po pacijentu 1.635 evra, kazao je vd direktora Opšte bolnice Bar doktor Igor Karišik.

BESPLATAN PSR TEST ZA TURISTE

- Testiranje je moguće za turiste koji imaju dokaz plaćene boravišne takse u hotelu, ili registrovanom privatnom smještaju na teritoriji Crne Gore, naveli su  iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MEK).

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72 h pre povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK-a.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Crne Gore je usaglasilo Zdravstveni protokol za turističku sezonu, koji propisuje epidemiološke protokole i preporuke za turiste i njihove domaćine. Početkom maja saopšteno je iz Ministarstva zdravlja da će svim turistima  biti besplatno lečenje za obolele od KOVID 19.

- Svim turistima  koji  ovog leta odmaraju u  Crnoj Gori je obezbeđeno besplatno PCR testiranje, ukoliko im je to potrebno za povratak u matičnu zemlju, saopšteno je 23. juna iz crnogorske Vlade.

DIJAGNOSTIKOVANIH PREKO 1.500 U CRNOJ GORI

Prema poslednjim podacima na sajtu Institutu za javno zdravlje Crne Gore  ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1513. Dijagnostikovane infekcije SARS-CoV-2  su među građanima Crne Gore i  turistima koji borave na teritoriji Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)