VELIBOR DŽOMIĆ NAPUŠTA CRNU GORU: Gojko Perović stiže sa Cetinja u Podgoricu

Novosti online

31. 07. 2021. u 17:02

VELIKI broj vernika prisustvovao je liturgiji u crkvi Svetog Đorđa u Podgorici koju je služio izabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom.

ВЕЛИБОР ЏОМИЋ НАПУШТА ЦРНУ ГОРУ: Гојко Перовић стиже са Цетиња у Подгорицу

Foto: Svetigora

Gojko Perović je iz Cetinja došao da službuje u Podgoricu.

Protojerej-stavrofor Velibor DŽomić, koji je godinama služio u ovoj crkvi napušta Crnu Goru i odlazi na novu službu u Beograd. Ovih dana je objavljeno da će Gojko Perović biti sveštenik pri crkvi Svetog Đorđa pod Goricom, dok je novi starešina te pravoslavne bogomolje protojerej Mirčeta Šljivančanin, dugogodišnji sveštenik i sekretar Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. I dugogodišnji sekretar Mitropolije crnogorsko-primorske i jedan od najbližih saradnika blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, Obren Jovanović, tražio je da bude razrešen sa te funkcije i on će biti novi arhijerejski namesnik u Herceg Novom.

Mitropolit Joanikije je kazao da je DŽomić raspolagao velikim znanjem iz oblasti prava.

 - DŽomić je zatražio kao sveštenik, poštujući crkveni red, pošto mu porodica već živi u Beogradu, da ide tamo gde će imati isto značajnu službu. Bio je revnostan i darovit sveštenik i saradnik mitropolita Amfilohija. Iako odlazi, on će ostati ovde sa nama. Važne su te promene, ali ljudi se vežu sa sveštenike pa bude pojačanih emocija, ali Crkva živi svojim životom, kazao je mitropolit i naglasio da interes Crkve treba uvek da bude ispred ličnog interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)