DVE NEDELJE BEZ NOĆNOG PROVODA: Nove epidemiološke mere zatvaraju diskoteke i klubove, festivali zabranjeni

I. D. S.

24. 07. 2021. u 07:39

ZDRAVSTVENI organi doneli su odluku da se noćni klubovi i diskoteke zatvore, a festivali i masovna okupljanja u zatvorenom zabrane od danas do 2. avgusta.

ДВЕ НЕДЕЉЕ БЕЗ НОЋНОГ ПРОВОДА: Нове епидемиолошке мере затварају дискотеке и клубове, фестивали забрањени

Foto Upbiro.me

Nakon toga, rad će im ponovo biti dozvoljen, ali samo za one koji se vakcinišu ili poseduju negativan PCR test. Brzi antigenski testovi, ali i test na antitela neće biti prihvatljivi.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić podsetio je i da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno odranije, ali da je ukidanje moguće i za bašte ukoliko se nastavi trend probijanja termina i kršenja zabrane o muziciranju unutar objekata.

- Zahtevamo dosledno poštovanje ove mere. Muzika uživo može da se izvodi na baštama terasa i lokala na otvorenom do ponoći uz dosledno poštovanje svih ostalih epidemioloških mera - poručio je Galić, i dodao da će se sa kažnjavanja, bez davanja nove prilike, preći na totalnu obustavu i zabranu izvođenja i emitovanja muzike uopšte.

Galić je saopštio da je na virus korona do sada bilo pozitivno 153 turista.

- Imamo preko 100.000 turista, od kojih je 11.450 testirano. Svega 153 je bilo pozitivno i svi su propraćeni - naveo je Galić.

Nove restrikcije u borbi protiv virusa korona predložene su zbog porasta broja novih slučajeva infekcije proteklih dana. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, trenutno je u Crnoj Gori registrovano 480 slučajeva virusa korona, od čega najviše u Budvi 23 i Podgorici 10. Te dve opštine trenutno imaju po 136 obolelih od kovida 19. Poslednjim presekom IJZ otkriveno je 63 novoobolelih, što je nekoliko desetina više nego što je u proseku bilo poslednjih sedmica.

MOGUĆ PROTEST

NEZADOVOLJNI odlukom da se privremeno zabrani rad diskoteka i noćnih klubova, budvanski ugostitelji spremni su na proteste ukoliko nadležni ne promene tu odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)