STOTINE ljudi večeras je satima maltretirano na aerodromu u Tivtu, a većina od njih su bili putnici kompanije Er Montenegro.

Dragan

19.07.2021. 00:28

Sta je matretiranje? Nisu leteli zbog lošeg vremena. Sasvim normalno svuda u svetu. Air srbija je poletela ali u riziku i moglo se putnicima dogoditi da slete u Nis ili Trmisvar i ko vas j. Lično sam iskusio da sa air srbijom sletim u Podgoricu umesto Tivta zbog lošeg vremena a onda je bilo, dragi putnici to je to, dalje se snalazite.

Pilot

19.07.2021. 04:59

@Dragan - Nije mi jasno odakle dolaze ovi "strucnjaci" Dragan i Predrag da komentarisu bezbednost leta. Avioni mogu da lete po mnogo gorem vremenu nego sto je bilo ovih dana. Tivatski aerodrom moze imati problema sa sletanjem po losem vremenu jer nema uredjaje za preciznu navigaciju (ILS), a koji nisu potrebni za uzletanje. Znaci faktor vremena je nebuloza . Avion moze da uzleti i leti na kruznoj visini bez problema, a kada dodje u Beograd moze i da sleti jer Aerodrom Nikola Tesla ima sistem ILS CAT3/B kategorije koe je drugo po preciznosti i dozvoljava avionu da se spusti na 15m iznad piste pre nego sto mora da odustane od sletanja ako pilot ne vidi pistu. Zbog toga si ti Dragane sleteo u Podgoricu jer Tivat nije opremljen preciznom opremom za SLETANJE.