ANGAŽOVALI HELIKOPTER DA PREVEZE POVREĐENOG: Muškarac u katunu pao sa drveta, zadobio teške telesne povrede

B.D.

17. 07. 2021. u 18:51

PAD sa drveta u katunu zamalo nije bio koban po život R. K. (66) iz crmničkog sela Limljani koji je zadobio teže telesne povrede.

АНГАЖОВАЛИ ХЕЛИКОПТЕР ДА ПРЕВЕЗЕ ПОВРЕЂЕНОГ: Мушкарац у катуну пао са дрвета, задобио тешке телесне повреде

Foto: Depositphotos

Zbog nepristupačnosti terena na kome se zadesio angažovan je helikopter kojim je nekoliko sati nakon pada  evakuisan u Klinički centar Crne Gore. Prema saznanjima "Novosti",  R. K. nije životno ugrožen, a zbog prirode povreda hospitalizovan je u Klinički centar.

Nezgoda se   dogodila u katunu u Pepićima, a dramatičnu situaciju  otežala je nepristupačnost terena što je iskomplikovalo transport do bolnice. Nakon što je pao sa lipe,  porodica je obavestila Hitnu pomoć, a iz ove zdravstvene ustanove obratili su se Službi zaštite i spašavanja čije su ekipe bile spremne odmah krenuti da evakišu povređenog. 

Međutim, od puta do katuna ima oko dva sata pešačenja, pa su se iz Službe obratili Direktoratu za zaštitu i spašavanje, MUP CG.

- Dobrom kordinacijom sa  Direktoratom  za zaštitu i spašavanje, MUP- a  Crne Gore dogovorili smo da se angažuje helikopter kojim je R.K. oko 17 sati prevezen iz Pepića u Podgoricu, kazao je v.d. rukovodioca Službe zaštite i spašavanja Bar Darko Vidaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati