MEDOJEVIĆ DOKAZAO: Moja jedina krivica je što sam Srbin!

Tanjug

09. 07. 2021. u 10:49

PRIPADNIK crnogorske vojske Milan Medojević posle dve godine na sudu je dokazao da je otkaz dobio samo zato što je Srbin.

МЕДОЈЕВИЋ ДОКАЗАО: Моја једина кривица је што сам Србин!

Foto: Ministarstvo

Osnovni sud u Danilovgradu, sudija Željko Raicević doneo je prvostepnu presudu po tužbi Medojevića, kojom je usvojio tužbeni zahtev i poništio rešenje o otkazu ugovora o radu i naložio Vojsci Crne Gore da Medojevića vrati na formacijsko mesto koje je obavljao pre otkaza.

Slučaj vojnika Medojevića, podseća podgoričkii portal In4S dospeo je u javnost zbog toga što je mu je Vojska Crne Gore, na čijem je čelu bio bivši ministar odbrane Predrag Boškovic, prekinula radni odnos iz razloga što je, kako je ranije kazao Medojević Srbin i što nikada nije htio da se odrekne svog srpskog identiteta.

Medojević je u Vojsci CG proveo 10 godina i nakon toga dobio otkaz pod izgovorom da više nije potreban službi.

- Ja sam Srbin i nisam želeo ni za kakvu cenu da to promenim, iako sam znao da me to može koštati posla. Takođe, želim da napomenem da sam i van službe poštovao sva pravila, nisam se bavio politickim radom i nisam član politicke partije. Jedina moja krivica je što sam Srbin - rekao je ranije Medojević.

Pravdu je potražio na sudu i dobio spor.

Njegov advokat Nikola Baltić u izjavi za IN4S kaže da je prvostepni sud doneo jedinu zakonitu odluku u čiji ishod nije sumnjao ni jednog trena.

- Ova odluka pokazuje da pravo i pravda još uvek stanuju u crnogorskom pravosud - rekao je Baltić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)