MEDOJEVIĆ OŠTRO O EU: Viktor Orban je u pravu

Novosti online

08. 07. 2021. u 16:09

- VIKTOR Orban je u pravu. EU ne sme postati novi SSSR sa jednom partijom, jednom ideologijom, i Centralnim Komitetom u Briselu - poručio je lider Pokreta za promene Nebojša Medojević.

МЕДОЈЕВИЋ ОШТРО О ЕУ: Виктор Орбан је у праву

Foto: Arhiva "Novosti"

- Zajedničke vrednosti na kojima je građena EU treba čuvati i poštovati: ljudska prava i slobode, slobodno tržište, vladavina prava. Oko toga nema dilema. Nametanje jednoumlja kroz koncept "političke korektnosti" gde se ideološka matrica globalne radikalne levice želi nametnuti kao monopol i neoliberalna ekonomija kao dogma, je u suprotnosti sa temeljnim vrednostima na kojima je nastala EU – demokratije i slobode - naglasio je Medojević.

Koncept suverenosti država je, kako je istakao, crvena linija koju EU ekstremisti neće moći preći.

- Pokušaj uvođenja evra kao zajedničke valute je propao jer je određeni broj država i njihovih vlada to, tačno, video kao početak transformacije EU u jednu veliku federaciju SAD. Usamljeni ali veoma jaki glasovi su i tada upozoravali da jedna valuta može da funkcioniše samo na teritoriji jedne suverene države koja ima jednu Vladu i jednu ekonomsku politiku, jedan budžet, jednu socijalnu politiku, jedan parlament. Gubitak suvereniteta je posebno preteći izgledao iz ugla novih članica EU koje su se jedva izbavile iz SSSR i komunizma. Britanci su rekli ne korumpiranoj, nedemokratskoj Briselskoj administraciji, koja troši milijarde evra novca poreskih obveznika, bez ikakve odgovornosti. Britanci su otvorili novo poglavlje u istoriji Evrope - napomenuo je Nebojša Medojević na Fejsbuku.

Medojević je istakao da su i danas Evropi potrebni snažni glasovi otpora pretvaranju EU u novi SSSR sa jednom ideologijom i sa korumpiranim samoproglašenim čuvarima te ideologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki