JANJUŠEVIĆ: Nema te cene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana

M.D.

28. 06. 2021. u 18:37

ČINjENICA je da na računu Rudnika uglja nema, niti je bilo 13 miliona eura, jer oko 2,9 miliona predstavlja kapitalizovanu dobit koja se kao takva ne može tretirati, saopštio je Dušan Janjušević, predsednik Odbora diorektora Rudnika uglja Pljevlja.

ЈАЊУШЕВИЋ: Нема те цене због које ћу дићи руку против интереса Рудника, радника и грађана

M.D.

Prema njegovim rečima sasvim je jasno da akcionar bez dublje analize i konsultacija nije smeo doneti odluku o isplati celokupne dobiti.

- Ako se kompaniji uzme ono što je zaradila veoma teškim radom zaposlenih kako onda ona može da da rezultat koji će biti respektabilan, a kako tek ako se planira uzeti znatno više novca  nego što ima?- pita Janjušević.

On očekuje veći senzibilitet Vlade u odnosu prema Pljevljima i pokretanje snažnijeg investicionog ciklusa kao što je najavio i ministar Spajić, što u prethodnom periodu nije bio slučaj.

-Stabilan rad Rudnika uglja ne sme biti doveden u pitanje, jer je to uslov za stabilnu proizvodnju električne energije i uslov za stabilnost države i nema te cene zbog koje ću dići ruku protiv interesa Rudnika, radnika i građana Pljevalja i Crne Gore..-kazao je Janjušević zaključujućui da je svima  potreban Rudnik koji može pomoći gradu, građanima  i državi, a ne Rudnik koji ne može pomoći ni samom sebi.

Reagovanje Janjuševića je usledilo nakon obajave da će sav profit koji je prethodne godine ostvario pljevaljski Rudnik uglja od 13,1 milion evra uzeti vlasnik pljevaljske rudarske kompanije na ime dividende i proslediti u Budžet Crne Gore.

                                                    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!