PRVO PROTEST, PA BOJKOT NASTAVE? Roditelji traže da se obezbedi objekat za decu

I. D. S.

23. 06. 2021. u 06:00

POHAĐANjE nastave u učionicama od marta prošle godine zavisi od epidemiološke situacije za gotovo sve crnogorske đake.

ПРВО ПРОТЕСТ, ПА БОЈКОТ НАСТАВЕ? Родитељи траже да се обезбеди објекат за децу

Foto zuns.me

Ipak, ne i za učenike podgoričke Osnovne škole "Vladimir Nazor" koji od februara nastavu prate od kuće, jer postoji opasnost od urušavanja zgrade. Roditelji čija deca pohađaju tu školu u četvrtak će organizovati protest sa zahtevom da se hitno nađe rešenje za redovno prisustvovanje časovima. U suprotnom će, poručuju, bojkotovati svaki vid nastave.

Kako je nedavno saopšteno iz Ministarstva prosvete, moguće rešenje za učenike ove škole je da nastavu pohađaju u objektu kasarne Masline, ali i da deo đaka, uz obezbeđen prevoz, bude raspoređen u osnovnim školama "Marko Miljanov" i Savo Pejanović".

U Savetu roditelja OŠ "Vladimir Nazor" tvrde da još nisu dobili informaciju ni o tom ili bilo kojem drugom mogućem rešenju, te će u četvrtak, u 18 sati održati protestni skup ispred te obrazovne institucije.

- Zahtevamo da nam se obezbedi objekat u kojem će sva deca naše škole pohađati nastavu, u suprotnom, ne pristajemo ni na kakve druge kompromise - poručili su roditelji.

Kako ističu, za alternativno rešenje koje predviđa organizovanje nastave u kasarni Masline, saznali su iz medija i rado će ga prihvatiti ukoliko boljeg nema.

-Naglašavamo da sva deca moraju biti zajedno, bez raspoređivanja po drugim školama, u suprotnom ćemo bojkotovati svaki vid nastave. Pozivamo sve nadležne institucije i sve ostale koji smatraju i žele da nam pomognu, da to učine što pre - dodaju u saopštenju.

KONAČNA ODLUKA

ZBOG oštećenja i neispunjavanja bezbednosnih standarda, koje su utvrdili stručnjaci Građevinskog fakulteta, objekti OŠ "Vladimir Nazor" su početkom godine stavljeni van upotrebe, a od tada đaci pohađaju nastavu isključivo onlajn. Konačna odluka o tome da li će objekti biti adaptirani ili će biti sagrađeni novi još nije doneta, ali je izvesno da će taj posao potrajati i da će đaci septembar dočekati u nekim drugim učionicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri