''CRNA GORA CENTAR DEMOKRATIJE'' U Bošnjačkoj stranci likuju posle usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici

M.S.

17. 06. 2021. u 22:39

USVAJANJEM Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora je večeras poslala snažnu poruku da je centar demokratije i da su suočavanje s prošlošću i poziv na pomirenje pravci kojima iskreno želi ići većinska Crna Gora.

ЦРНА ГОРА ЦЕНТАР ДЕМОКРАТИЈЕ У Бошњачкој странци ликују после усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници

Foto: Skupština CG

Ovako likuju u Bošnjačkoj stranci Crne Gore, posle ishoda glasanja u Skupštini, gde poslanici dvodecenijskog saveznika Mila Đukanovića nisu u ''njegvo vreme'' smeli da pomisle da progovore o zločinu nad svojim narodom. 

- Podrška dve trećine poslanika u Skupštini Crne Gore, jasan je pokazatelj da većinska Crna Gora želi da nastavi koračati evropskim putem. Crnoj Gori kao građanskoj državi, multiverskoj i multinacionalnoj, koja baštini evropske vrednosti, vrijednosti zaštite ljudskih i manjinskih prava, demokratije, antifašizma i čojstva je bila potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Zadovoljni smo što je naš predlog naišao na širok krug podrške, kako među partijama opozicije, tako i unutar vladajuće strukture. Verujemo da će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane dve trećine poslanika Skupštine Crne Gore, kao i nedavna presuda Ratku Mladiću, biti opomena onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate potvrđene činjenice - upozoravaju iz Bošnjačke stranke Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)