OTKAZI U PLJEVALJSKOM RUDNIKU: Ko su bivši direktori, otpušteni zbog odavanja tajni i nesavesnog poslovanja (FOTO)

M. D.

15. 06. 2021. u 19:51

NOVO poslovodstvo Rudnika uglja AD Pljevlja donelo je dva rešenja o otkazu za doskorašnje direktore pljevaljske rudarske kompanije.

ОТКАЗИ У ПЉЕВАЉСКОМ РУДНИКУ: Ко су бивши директори, отпуштени због одавања тајни и несавесног пословања (ФОТО)

Foto: M. Drobnjak

Rešenja o otkazu doneta su za doskorašnjeg pomoćnika izvršnog direktora, Velimira Janjića i direktora sektora za pravne, opšte i kadrovske poslove Mugdina Nuhanovića.

Novi izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, Milan Mijo Lekić je za “Novosti” potvrdio da je već potpisao rešenja o otkazu.

Janjić je, prema saznanju “Novosti” otpušten iz preduzeća zbog odavanja poslovne tajne, dok se Nuhanoviću, pored toga stavilo na teret i nesavesno izvršavanje radnih obaveza, čime je u, proteklom periodu, ugrozio funkcionisanje sektora kojim je rukovodio.

Prema nezvaničnim saznanjima on je na ime neiskorišćenih godišnjih odmora, otišao na odmor puna tri meseca, pritom ne obezbeđujući funkionisanje pravnog sektora za to vreme čiji je rad, prema nezvaničnim saznanjima, bio apsolutno paralisan.

Sve ovo, u njihovom slučaju, predstavlja veliku apsurdnost, jer su obojica po osnovoj vokaciji pravnici, što dodatno doprinosi težini njihovog prekršaja.

Smenom doskorašnjeg izvršnog direktora Rudnika uglja AD Pljevlja, Slavoljuba Popadića, i dolaskom na njegovo mesto Milana Lekića, najavljene su korenite kadrovske reforme u menadžmentu pljevaljske rudarske kompanije.

Lekić je ranije najavio i da će ispitati zakonski osnov potraživanja otpremnina bivšeg menadžmenta koje iznose čak, 728 000 evra.

Foto: IN4S

- Ono što mogu da obećam kao izvršni direktor je da ćemo ispitati zakonski osnov njihovih potraživanja, ali i zakonitost njihovog dosadašnjeg rada, što bi eventualno moglo da nas dovede u situaciju da umesto otpremnina podnosimo krivične prijave što, svakako, ne predstavlja ničiji hir, niti bilo kakvu želju. Međutim, moraćemo poštovati svako slovo zakona, to je naša obaveza kao profesionalaca i društveno odgovornih ljudi - kazao je nedavno Lekić.

Početkom juna Odbor direktora Rudnika uglja, razešio je članove menadžmenta koji je na funkcije izabrao prethodni Odbor direktora a na njihova mesta imenovao nove.

Tada je definisano da u ugovorima koje će novi menadžment potpisati sa Izvršnim direktorom Društva, nisu predviđene otpremnine kao što je to bio slučaj sa prethodnim članovima menadžmenta.Tada je rečeno da će novi članovi menadžmenta imati zarade koje su za 40 do 500 eura manje u odnosu na ugovore koji su imali razrešeni članovi menadžmenta.

Podsećanja radi po osnovu menadžerskih ugovora za otpremnine trinaest članova bivšeg menadžmenta, Rudnik uglja treba da isplati preko 728.000 eura. Do sada je otpremnina isplaćena samo bivšem izvršnom direktoru Slavoljubu Popadiću oko 80.000 eura.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest