BANJALUČANINU 15 GODINA ROBIJE: U podgoričkom Višem sudu izrečena presuda za ubistvo Budvanina Gorana Đuričkovića

S. ĐOKIĆ

11. 06. 2021. u 19:44

BANjALUČANIN Srđan Popović (28), osuđen je u petak pred Višim sudom u Podgorici prvostepenom presudom na 15 godina zatvora zbog ubistva Budvanina Gorana Đuričkovića.

БАЊАЛУЧАНИНУ 15 ГОДИНА РОБИЈЕ: У подгоричком Вишем суду изречена пресуда за убиство Будванина Горана Ђуричковића

Lokal gde je ubijen Goran Đuričković

Đuričković je likvidiran hicima iz automatske puške 27. oktobra 2015. ispred svog kafića "Old fishermans pub" na šetalištu u Budvi. Dve godine kasnije, policija je kao izvršioca označila Popovića, koji je u avgustu 2017. uhapšen u Austriji zbog trgovine kokainom.Zbog toga je pravosnažno osuđen na osam godina zatvora. Kaznu izdržava u austrijskom zatvoru, zbog čega se u Podgorici protiv njega postupak vodio u odsustvu.

Tužilac ističe da su ključni dokazi protiv Popovića DNK tragovi, pronađeni na tri čaure kalibra 7,62 milimetra u puškarnici zidina Starog grada. Odatle je, prema optužnici, sa udaljenosti od 70 metara pucano na Đuričkovića iz automatske puške "hekler&koh".Ubica je, tvrdi se, pobegao vodenim skuterom, koji je dva dana posle ubistva nađen zapaljen između plaža Trsteno i Ploče u mestu Platamuni. Godinu dana kasnije, ronioci su pronašli pušku u moru. Balističkim veštačenjem se poklopila sa ispaljenim čaurama.

Istražitelji su uspeli da dođu i do svedoka iz Sutomora, koji je, deset dana pre zločina, skuter prodao muškarcu koji, kako je rekao, govori naglaskom koji je "kombinacija ekavice, sa srpsko-hrvatskim i primesama bosanskog". Zanimljivo je da je isti svedok tokom suđenja, a nakon što su mu prikazane tri fotografije Popovića bio decidan da on ne liči na osobu kojoj je prodao skuter.

Advokat iz Banjaluke Dragan Stupar, koji je u timu odbrane, tvrdi da Popović nije ubica i da za to postoje dokazi čije je izvođenje sud odbio, kao što je saslušanje pet svedoka, koji potvrđuju da je u vreme ubistva bio u Bosni i Hercegovini.

ČETVRTA ŽRTVA RATA KLANOVA

ĐURIČKOVIĆ je, kako se može čuti, četvrta žrtva rata između crnogorskih klanova, koji je započeo 2014. godine kada je u Španiji nestala velika količina kokaina. Preživeo je dva pokušaja likvidacije. U Valensiji je ranjen, a u drugom navratu crnogorska policija je osujetila napad i uhapsila dve osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri