PREMIJER ''OTKAČIO'' PRIČU O ŠVERCU CIGARETA: Skandalozno ponašanje Zdravka Krivokapića

M. S.

02. 06. 2021. u 11:08

NOVI Skandal u Crnoj Gori. Predsednik Vlade Crne Gore, odbio je da dođe na kontrolno saslušanje u skupštinskom Odbora za bezbednost i odbranu. Obrazloženje-nije obavezan da prisustvuje sednici.

ПРЕМИЈЕР ОТКАЧИО ПРИЧУ О ШВЕРЦУ ЦИГАРЕТА: Скандалозно понашање Здравка Кривокапића

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

Poslanicima je pismo Krivokapića članovima Odbora pročitao predsednik tog skupštinskog tela Milan Knežević.


- Predsednik Vlade nije predstavnik Vlade, naveo je Krivokapić u dopisu. Zdravka Krivokapića niko neće ucenjivati kako bi utolio svoju glad za foteljom, poručio je Krivokapić, navodeći da bi razmislio da dođe uprkos svemu, da nije ranije preuzeo obavezu da prisustvuje obeležavanju jubileja Crnogorske akademije nauka i umetnosti - napisao je Krivokapić, koji je u pismu detaljno ''objasnio'' ko sve može biti pozvan na kontrolno saslušanje.

Članove Odbora je pismom o razlozima svog nedolaska obavestio i ministar finasija Milojko Spajić. On je takođe tvrdio da ga Zakon i poslovnik ne obavezuju da dođe na kontrolno saslušanje, dok je iz kabineta direktora Agencije za nacionalnu bezednost Dejana Vukšića poručeno da je van države...

Sednica Odbora bila je zakazana na inicijativu poslanika "Pokreta za promene" Nebojša Medojević, koji je zahtevao kontrolno saslušanje premijera Zdravka Krivokapića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i direktora Uprave prihoda i carine Aleksandra Damjanovića. Razlog za to je bilo, kako on tvrdi ponovno pokretanje posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori.

Odluka premijera Krivokapića i ministra Spajića govori o tome da je možda ova tema bila veoma škakljiva i osetljiva za njih, zbog insinuacija koje je poslanik Nebojša Medojević izneo. Želim da podsetim da je predsednik države Milo Đukanović, takav kakav je, dva puta dolazio na kontrolno saslušanje Odbora, kazao je predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević, koji je kazao da zbog zaštite digniteta Skupštine i poslanika neće održati sjednicu.

           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)