KRIVOKAPIĆ IZAZVAO PRVORAZREDNI SKANDAL: Milan Knežević otkriva šta se krije iza novog udara na SPC (VIDEO)

Tanjug

28. 05. 2021. u 18:36

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je danas da je odbijanje i uslovljavanje premijera Zdravka Krivokapića da potpiše usaglašeni Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom "prvorazredni skandal" za šta on nema podršku.

КРИВОКАПИЋ ИЗАЗВАО ПРВОРАЗРЕДНИ СКАНДАЛ: Милан Кнежевић открива шта се крије иза новог удара на СПЦ (ВИДЕО)

Foto N. Paraušić

Krivokapić, kaže Knežević, za to nema podršku mi DF-a, ni episkopija u okviru MCP, a ni glasača koji su im dali glas između ostalog i zbog toga da bi se regulisao odnosa države Crne Gore i SPC.

- Kad pomislite da Krivokapić ne može da napravi veći skandal, to se upravo dogodi... Teško da Krivokapić može da obavlja ovu funkciju, tim pre što je on juče potvrdio da dolazi u Beograd da potpiše Temeljni ugovor... - rekao je Milan Knežević na TV B92.

Knežević nije isključio mogućnost da se to dogodilo pod pritiskom drugih delova parlamentarne većine na Krivokapića, a verovatno, kako kaže, i nekih ambasada.

Podsetio je da je Krivokapić do sada najavljivao potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC posle Vaskrsa, kasnije je govorio da neki stavovi ugovora nisu usklađeni sa Ustavom Crne Gore, a juče je rekao da će potpisati taj dokument, da bi potom počeo da saopštava neka uslovljavanja.

- To najbolje govori o tome da (Zdravko Krivokapić) nema namera da potpiše i da pokušava da prolongira potpisivanje kako bi udovoljio onima koji su na njega izvršili pritisak - rekao je Milan Knežević.

Dodao je da sada DF očekuje objašnje od Krivokapića, ali i od Dritana Abazovića i Alekse Bečića kako bi se videlo da li parlamentarna većin može da funkcioniše.

Podsetio je da DF već neko vreme ukazuje da je aktuelnu vladu potrebno rekonstruisati ili izabrati novu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)