NESMETAN PROLAZ ZA SVE U CRNU GORU? Posete Ulcinjske rivijere tokom maja najavljuju dobru turističku sezonu

B.Dabić

25. 05. 2021. u 14:46

DOBRA najava i posećenost Ulcinjske rivijere tokom maja, daju Ulcinjanima nadu za uspešnu predstojeću turističku sezonu.

НЕСМЕТАН ПРОЛАЗ ЗА СВЕ У ЦРНУ ГОРУ? Посете Улцињске ривијере током маја најављују добру туристичку сезону

Foto: B. Dabić

Predsednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović kazao je da snažnije treba nastaviti promociju turističkih potencijala Ulcinjske rivijere u regionu, ubrzati masovnu vakcinaciju, podržati posrnule privrednike.

Dabović je nakon sastanka Odbora udruženja turizma i ugostitelja Privredne komore Crne Gore koji je održan Starom gradu Ulcinju istakao da treba omogućiti nesmetan prelaz državnih granica Crne Gore za sve turiste.

 - Razgovarali smo o temama od suštinskog značaja za privredu i ovogodišnju turističku sezonu, kao što su mere podrške privredi i građanima za II kvartal 2021. godine, zdravstveno-sigurnosni protokoli za COVID 19, sezonsko zapošljavanje u turizmu, kazao je Dabović.

Foto: B. Dabić

 

Predsezona u Ulcinju pokazala je boljke proteklih godina- neprijavljivanje gostiju. Direktor Turističke organizacije Ulcinja Gzim Hajdinaga navodi da se pretpostavlja da je samo tokom prvomajskih praznika Ulcinjsku rivijeru posetilo preko 12 hiljada gostiju,

 - Ali nije prijavljeno ni deset posto. Tokom prvomajskih praznika, nije prijavljeno ni 250 turista u privatnom smeštaju. Takvi podaci su poražavajući, kaže Hadinaga kojije pozvao izdavaoce smeštaja da prijave boravak gostiju

 - Čekali smo dugo na goste, zaista dugo. Ajde da pripišemo da je to razlog neprijavljivanja gostiju, da stanodavci o tome nisu ni razmišljali I neka im je prosto. Ali, ubuduće se to ne sme dešavati. Pre svega moramo znati svi ko nam spava u kući. Epidemija je i dalje prisutna, moramo biti oprezni ako želimo uspešnu sezonu. Na kraju, novac od prijave koristimo za promociju našeg grada i pripreme za naredno leto, o kojima već razmišljamo - kazao je Hajdinaga.

Domaći da ostave automobile i parking za turiste

Hajdinaga saobraćajne gužve ističe kao problem koji je prisutan godinama.

- Možda bi bilo lepo da mi kao domaćini manje koristimo automobile tokom sezone, tako ostavljamo mesto više za turiste. Svi se trebamo uključiti i doprineti boljoj sezoni, kazao je director TO Ulcinj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)