KRIVOKAPIĆ MORA DA BUDE SASLUŠAN: Medojević pokrenuo inicijativu, šverc cigareta kao u Milovo vreme

V. K.

25. 05. 2021. u 12:20

POSLANIK "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević uputio je Odboru za odbranu i bezbednost inicijativu za kontrolno saslušanje premijera Zdravka Krivokapića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i direktora Uprave prihoda i carine Aleksandra Damjanovića.

КРИВОКАПИЋ МОРА ДА БУДЕ САСЛУШАН: Медојевић покренуо иницијативу, шверц цигарета као у Милово време

Foto D. Milovanović/Arhiva

Razlog kako se navodi u saopštenju, ponovno pokretanja posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori.

Medojević u dopisu predsedniku Odbora Milanu Kneževiću navodi da je samo u januaru kroz ilegalne tokove u Crnoj Gori prodato 27,4 tone cigareta iz čega proizilazi da je državni budžet oštećen za između 7,5 i 8,5 miliona eura samo za jedan mesec!

- Na ulicama se prodaju brendovi Trokadero, FM, Manchester, Merilyn, Corset  i slični proizvodi bez akciznih markica. Nakon 2-3 mjeseca pregovora starih DPS švercera sa novom Vladom, prošle nedelje je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar (tzv tranzit), dominantno preko Albanije i Kosova i Metohije. Odobrenje da će šverc ići bez problema i sa logističkom podrškom državnih organa dali su premijer, ministar finasija (Milojko Spajić) i šef ANB-a - tvrdi Medojević.

On u obrazloženju dodaje da su cijene cigareta za kupce van Crne Gore porasle od 50 do 100 eura po paketu, "zbog učešća nove vlasti, koja svoje interese i profite štite preko svog tajkuna sa pozamašnim iskustvomo ovom švercom iz 90-tih."

- Parlament mora pod hitno da iskoristi svoje kapacitete godine da spreči kriminalizaciju i ove Vlade, ćutanje i zabijanje glave u pesak nije rešenje. Imajući u vidu značaj predložene inicijative i političke konsekvence, cenim da sjednica Odbora treba da bude otvorena za javnost, zaključio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu