BLAGO POVEĆANJE BROJA PUTNIKA I VOZILA: "Živnule" granice sa Hrvatskom i Republikom Srpskom

V.V.

24. 05. 2021. u 18:02

OVOGODIŠNjU predsezonu teško je porediti sa prošlogodišnjom koju je uništila pandemija korone, a čini se još teže sa 2019. godinom koja je bila rekordna. Izvesno je ipak da prema podacima gradske Turističke organizacije u herceg Novom ovih dana bopravi preko dve hiljade gostiju a to je za čak 1800 više nego u istom period lani.

БЛАГО ПОВЕЋАЊЕ БРОЈА ПУТНИКА И ВОЗИЛА: Живнуле границе са Хрватском и Републиком Српском

Foto: V.V.

I na graničnim prelazima Debeli brijeg i Kobila sa Hrvatskom i Sitnica sa Republikom Srpskom primetno je povećanje prelazaka u prethodnom mesecu.

Prema rečima komandira Granične policije  Herceg Novi Dejana Jankovića, prethodnih godina u ovom periodu bilo je mnogo  jednodnevnih izleta, turisti iz Hrvatske posećivali su Boku kotorsku, a iz Herceg Novog, Kotora i Budve obilazili Dubrovnik.

- Sve u svemu, teško je napraviti poređenje, ali možemo konstatovati blago povećanje trenda prelazaka državne granice na graničnim prelazima – kaže Janković.

Minuli praznici nisu bitnije uticali na povećanje broja prelazaka na granicama sa Hrvatskom, ali je na prelazu Sitnica sa Republikom Sropskom odnosno BiH situacija znatno drugačija, objašnjava Janković.

– U odnosu na prethodni mesec, kada je dnevni broj prelazaka granice iznosio oko par stotina, za praznike smo imali i po par hiljada, konkretno u nedelju (23. maj), na graničnom prelazu Sitnica imali smo oko 4,5 hiljada prelazaka. Primetna je gužva i na prelazima i u saobraćaju, vidi se da i u gradu ima dosta ljudi, tako da sve to ohrabruje u susret predstojećoj turističkoj sezoni – kazao je Janković.

Granična policija turističku sezonu dočekuje spremno, ističe on. Od 1. jula biće angažovana i ispomoć iz drugih organizacionih jedinica sektora granične policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri