MOBILNI PUNKT ZA VAKCINACIJU BIO NA ADI: Vesić - Potrebno još 23.000 do polovine vakcinisanih Beograđana (VIDEO)

Tanjug

23. 05. 2021. u 17:24

AUTOBUS adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa danas je na Adi Ciganliji, a građani će do 17 časova moći da prime vakcinu kineskog proizvođača "Sinofarm".

МОБИЛНИ ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ БИО НА АДИ: Весић - Потребно још 23.000 до половине вакцинисаних Београђана (ВИДЕО)

Go Grocka

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je građane da se imunizuju, navodeći da je potrebno još oko 23.000 vakcinisanih da bi Beograd dostigao 50 odsto onih koji su primili cepivo.

Istakao je značaj vakcinacije mladih i ukazao da je povratak normalnom životu direktno povezan sa brojem vakcinisanih.

"Važno je da se vratimo normalnom životu. Otvorena je Skadarlija, počela je letnja sezona, naši hoteli su između 40 i 50 odsto popunjeni, polako se vraćaju turisti i imamo nameru da od 21. juna dozvolimo koncerte, okupljanja, svadbe...", poručio je Vesić za TV K1.

Kaže da je u autobusu za vakcinaciju, koji je svaki dan na drugoj lokaciji, u poslednjih 10 dana vakcinisano oko 2.500 ljudi, što je, kaže, dobar rezultat.

Vesić je rekao i da će insistirati na tome da se Beograd tretira drugačije od drugih lokalnih samouprava koje eventualno ne dostignu 50 odsto vakcinisanih.

"Beograđanke i Beograđani su se pokazali odgovornim i treba da budu nagrađeni za to, da se vratimo što pre normalnom životu", istakao je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije