ULAGANJE U ZAPUŠTENE PUTEVE: Od prošle godine rekonstruisano 130 ulica na teritoriji opštine Palilula (FOTO)

A. Z. K.

27. 04. 2021. u 18:25

GRADSKA opština Palilula od prošle godine sredila je 130 ulica na teritoriji ove lokalne samouprave.

УЛАГАЊЕ У ЗАПУШТЕНЕ ПУТЕВЕ: Од прошле године реконструисано 130 улица на територији општине Палилула (ФОТО)

Foto: GO Palilula

Prema rečima prvog čoveka najveće beogradske opštine Aleksandra Jovičića, 140 zapuštenih ulica i puteva bili su najveći problem sa kojim su se suočili 2016. godine kada su preuzeli vlast. Čelnici GO Palilula započeli su radove na uređenju međublokovskih površina, kategorisanih i nekategorisanih puteva, a do kraja godine planirana je rekonstrukcija još osam ulica.

Najveći broj zapuštenih saobraćajnica bio je u naseljima na levoj obali Dunava. Najviše ulica koje su uređene od početka akcije pripadaju nekategorisanoj grupi. Rekonstruisani su putevi u dužini od 7.226 metara, a radovi su bili vredni čak 149.720.287 dinara sa PDV.

- Građani su veoma teško živeli, jer su bili u blatu kad padne kiša, teško su mogli da se kreću ovim ulicama, naročito deca i naši najstariji sugrađani - govori za "Novosti" predsednik GO Palilula. - Ovo su razuđena naselja, veoma neplanski građena u proteklih 20 godina, ali se trudimo koliko je god moguće da omogućimo elementarne uslove za život.

U 2021. godini završeni su radovi u dve ulice u Borči i jednoj na Karaburmi. Kako kažu iz ove beogradske opštine, do kraja godine biće uređeno još osam ulica u Borči, Krnjači i na Karaburmi.

VREDNOST RADOVA

OPŠTINA Palilula u uređenje deset međublokovskih prostora uložila je preko 60 miliona dinara. Nekategorisani i kategorisani putevi bili su "skuplji", pa je za uređenje ovih saobraćajnica lokalna samouprava izdvojila preko 300.000.000. Sređivanje puteva koji su planirani za ovu godinu vredeće oko 100 miliona dinara.

Osim zapuštenih puteva, sređivani su i međublokovske površine, ali su se svi radovi odvijali nakon dogovora sa građanima, koji su se izjašnjavali kako žele da budu "skockani" prostori u kojima provode slobodno vreme.

- Do sada smo uredili površine na deset lokacija u Višnjičkoj banji, na Karaburmi, i u Borči. Renovirali smo stepeništa, prilaze zgradama, uredili zelene površine, dečja igrališta - kaže Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere