OBNOVA MOSTA, RAZVOJ MREŽE: Najavljeni značajni projekti koji će da unaprede život u Mladenovcu

Š. MAROVIĆ

25. 04. 2021. u 06:33

REKONSTRUKCIJA nadvožnjaka nad prugom koji spaja centar opštine Mladenovac sa Selters banjom konačno je počela, pošto je ovaj putni pravac bio neprohodan od prošle godine i zahtevao je hitno uređenje.

ОБНОВА МОСТА, РАЗВОЈ МРЕЖЕ: Најављени значајни пројекти који ће да унапреде живот у Младеновцу

Foto: Beoinfo

Da završi konstrukciju u Ulici kralja Petra Prvog, o kojoj su "Novosti" pisale nekoliko puta, na sebe je preuzela firma "Štrabag".

Predstavnici Grada, Republike i Opštine najavili su i ulaganja u kanalizacionu mrežu, kao i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u okviru mladenovačkog projekta "Čista Srbija".

U Mladenovcu će biti izgrađeno sedamdeset kilometara kanalizacione mreže. Grad zajedno sa Opštinom završava postrojenje za preradu otpadnih voda u Međulužju, a sledi i tender za izgradnju sekundarne mreže u ovom mestu - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je sa ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem juče obišao gradilište. - Raspisan je i tender za vrtić nedaleko odavde, u Braće Badžak.

Ministar Momirović precizirao je da je 2009. urađena rekonstrukcija "kozmetičke prirode", jer je kolovoz samo presvučen asfaltom.

ČETIRI POSTROJENjA ZA OTPADNE VODE

U OVOJ prigradskoj opštini biće urađena četiri postrojenja za preradu otpadnih voda, u Mladenovcu, Velikoj Ivanči, Velikoj Krsni i u Jagnjilu, kao i sedamdeset kilometara kanalizacione infrastrukture. Takođe se ubrzano radi na regionalnim vodovodu Makiš - Mladenovac na teritoriji Grocke,

Nakon toga sledi teritorija Sopota i Mladenovca, kako bi se do 2024. spojili Makiš i Mladenovac, Sopot, Grocka i time obezbedilo kvalitetno vodosnabdevanje za sve žitelje ovih opština.

- Kada smo utvrdili koliko je propala konstrukcija mosta, shvatili smo da je nužna rekonstrukcija jer ne možemo da rizikujemo da se desi nesreća - kaže on. - Zamolili smo ljude iz "Štrabaga" da efikasno rade ovaj posao i da saniraju gde god uoče dodatna oštećenja, kako bismo sve uspeli da završimo u narednim mesecima.

Foto: Beoinfo

 

Događaju su prisustvovali državni sekretar MUP-a Milosav Miličković, kao i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, a domaćin je bio predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!