OTPAD TEČE ULICOM: Deo Smederevskog puta kroz Kaluđericu natopljen fekalnim vodama

J. DINČIĆ

23. 04. 2021. u 07:52

SKORO dve godine stanovnici dela naselja Kaluđerica, čiji domovi su smešteni duž Smederevskog puta, guše se u fekalijama koje se izlivaju iz rupe pored puta. Kanalni otvor dubine je više od jednog metra, ispunjen ustajalom vodom, a fekalije se iz rupe izlivaju direktno na ulicu. I tako skoro već godinu dana stanovnici ovog dela Kaluđerice bore se sa ovim problemom.

ОТПАД ТЕЧЕ УЛИЦОМ: Део Смедеревског пута кроз Калуђерицу  натопљен фекалним водама

Otvori puni prljave vode

Za pomoć su se obraćali gotovo svim, prvo opštinskim, a zatim i gradskim institucijama. Pisali su i kabinetu gradonačelnika kao i zameniku, ali odgovor nije stigao ni od jedne institucija.

- Sada kada počne lepše vreme, ne možemo ni prozore da otvorimo i proluftiramo naše stanove, iako živimo sa druge strane ulice, jer je smrad nepodnošljiv - priča za "Novosti" Dragica S. - Prinuđeni smo da gazimo po fekalijama kako bismo došli do stanice ili prodavnice, a onda zatim zarazu u vreme pandemije unosimo i u domove.

Pojedini kanali koji se nalaze pored puta, u međuvremenu su ispunjeni i zatvoreni, ali građani dodaju da je pitanje dana kada će se i oni zagušiti i početi da prelivaju.

Nadležni iz opštine Grocka ističu da održavanje nije u njihovoj nadležnosti, ali dodaju da su svakako ekipe JP "Vodovod i kanalizacije" izašle na teren po hitnom nalogu kako bi sanirale problem. Takođe, kako se više nadležnosti ne bi prebacivale sa jedne strane na drugu, biće održan sastanak sa JP "Putevi Beograd" koji upravljaju ovom deonicom.

Otvori puni prljave vode

- Ovo nije samo odgovornost nadležnih organa, već i građana koji su ove ispuste za kanalizaciju kopali samoinicijativno, i zbog toga pre svega moramo napraviti projekat koji će urediti ovaj putni kanal.

Takođe, nadležni iz opštine dodaju i da je će u narednim danima svi kanali biti pročišćeni, a da će zatim pristupiti i izradi projekta za kanalisanje cele trase duž Smederevskog puta.

SLIČNO PRE DVE GODINE

PRE samo dve godine, nekoliko stotina metara dalje od ove lokacija izbio je isti problem. Fekalne vode su se prelile iz kanala pored puta i izlile se na ulicu. Građani su se tada za pomoć obratili Opštini, koja je rešila problem. Međutim, nedavno se kanalizacija izlila i u centru naselja kod Crkve svetih Joakima i Ane. Meštani su problem prijavljivali nadležnoj inspekciji, ali kvar niko još nije otklonio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri